Венци Стефанов: Ако всички съдии свирят кaто на Славия, съдийството ще се подобри

15:21
Венци Стефанов: Ако всички съдии свирят кaто на Славия, съдийството ще се подобри

Ако всички съдии свирят така, както на мачовете на Славия, съдийството ще се подобри. Това заяви президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцислав Стефанов на пресконференция в Пресклуб "България".

Той коментира представянето на белите след зимната пауза в Първа лига. "Стартът е добър, момчетата направиха една добра подготовка, но някои независещи от нас обстоятелства ни попречиха да бъдем и по-добре. Имаме проблеми с контузии, вчера в мача със Септември бяхме с изцяло нова защита", започна президентът.

Стефанов поде темата и за съдийството в България, връщайки се към баража за оставане в Първа лига между Пирин-Витоша преди два сезона, както и евентуалната полза от системата за видеоповторение ВАР. "Много са положителните моменти в тази система ВАР, говорим за справедливостта – откъм футбол, не мога да бъда сигурен. Ако си спомняте преди две години мача Пирин-Витоша – пак съдията се намеси, имаше явна засада, играчите спряха да играят. За какво е тази система, когато има такива хора, които са сложени и им е казано "режи до кокал"?", коментира той.

"Когато има спорни ситуации при игра с ръка и не е сигурно дали тя е умишлена или не, тогава ВАР ще помогне, но когато има такива ситуации, подобни на случилото се преди две години – това е страшно. Шапка свалям на Давидов за съдийството вчера със Септември, той показа, че не е необходимо да си международен съдия, за да свириш добре по време на мач", добави Стефанов. Членът на Изпълкома на БФС заяви още, че не знае дали Павел Колев вече не е част от съюза. "Нямам представа дали Павел Колев е напуснал БФС, доскоро не беше. Има млади момчета в съюза, на които свалям шапка, говорят много езици, но не мога да кажа дали Колев кадрува в съдийството, защото нямам доказателства."

Стефанов разкри и какво е казал в тунела след мача с Левски, загубен от белите с класическото 3:0. "В тунела имаше сигурно 20 души охранители, камери, които сигурно могат да ти измерят и пулса.  Просто когато излизаше съдията, аз седях на стълбите и  му казах "Това, което правиш е престъпление, ти си срам за съдийството. Докато имам възможност, аз ще направя всичко възможно да не свириш повече и да опорочаваш съдийството". Президентът на белия клуб коментира и наградата за Спортист на годината в България, която бе спечелена от бившия футболист на ЦСКА Кирил Десподов.

"Какво спечели Кирил Десподов? Има ли трофей, важни голове, доколкото знам има един гол за националния отбор на България. Георги Петков взе Купата на България и е на 42 години, скоро ще стане на 43. Когато се определя един спортист, се определя по всички достойни показатели. Тези, които са гласували за Десподов, сигурно са фенове на ЦСКА, а тези от Левски, които не са гласували за него, сигурно ги е яд, че Петков не е "легнал" на Левски във финала", каза той.

"Подготвил съм всички документи и ще ги пратя на съдийската комисия на УЕФА. Колко такива мача има този съдия? Не един, не два, а десетки, неслучайно той не е свирил мачове на Славия в последните 4 години, може и да са повече – 6", коментира Стефанов по повод главния съдия Станислав Тодоров. 
Президентът говори и за минали двубои, в които според него съдийството не е било в полза на Славия, въпреки породилите се скандали след края на съответните двубои. "Славия-ЦСКА и Славия-Ботев – за първия мач, аз не виждам, ей толкова, съдията да е помогнал на Славия, за мача с Ботев имаше спорни ситуации, но те в никакъв случай не бяха така безпардонни, както срещу Левски. Аз като президент съм длъжен да защитавам отбора си."

Стефанов коментира целите пред Славия до края на шампионата, слуховете покрай отбора на белите и тавана на клуба в Първа лига като потенциал и представяне. " Славия има за цел седмото място, ще дадем шанс на млади българчета. Освен всичко друго, една част от парите, които издържат отбора, са от трансфери и въпреки това, успяваме да нямаме и една стотинка задължения. Ситуацията със Стергиакис е перфектна, ако има оферта към него, която задоволява и него, и нас, ще я приемем, ние не спираме никого. Нямаме интерес към Иван Иванов, централни защитници си имаме, независимо от контузиите, разполагаме с играчи в защита. Ние имаме поливалентни футболисти. Не знам какъв е таванът на Славия, това е относително нещо. Не ми трябват чужденци, те пречат на развитието на българския футбол" завърши президентът на Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация