Официално: Жорди Алба преподписа с Барса

17:23
Официално: Жорди Алба преподписа с Барса

Защитникът на Барселона Жорди Алба вече официално е с контракт до лятото на 2024 г., след като по-рано днес сложи подписа си по споразумението, което клубът анонсира още преди дни. Откупната му клауза пък скача на 500 млн. евро.

Испанският национал кара седмия си сезон на "Камп Ноу" след трансфера си от Валенсия, а преди това изкара 7 години в школата на каталунците. След десет дни той ще навърши 30 години, но е оптимист, че и занапред ще бъде на висота.

"Много съм благодарен на клуба. За мен този момент е много емоционален. Настройката ми е да продължавам да се боря на терена по същия начин, по който съм го правил досега. Новият договор не променя нищо, защото ще продължа да бъда на това ниво и през следващите пет години", обеща той.

"Като тим ще продължим да се борим за всички трофеи. Понякога е трудно, но ние няма да се откажем. Да съм част от този отбор винаги е било мечтата ми - казвах го още като футболист на Валенсия. Такъв контракт е награда за всеки един футболист", продължи Алба.

"Вече се грижа по-добре за себе си извън терена. Имам семейство, на което съм много благодарен. Чувствам се отлично и това си личи на терена (…)Много израснах и като човек, и като футболист. За това ми помогнаха съотборниците и приятелите", каза още бранителят на Лос кулес.

Алба се надява и Лионел Меси да остане в тима поне до 2024-а година като него: "Много израснах покрай него. Дано още дълго време да сме заедно в Барселона."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация