Трима чужденци пред напускане на Левски

11:23
Трима чужденци пред напускане на Левски

Ръководството на Левски София ще седне на преговори с играчите с изтичащи договори след мача с Верея, който е на 16 март, събота. С контракти до лятото на "Герена" са десният бек Милош Цветкович, централният защитник Давид Яблонски и крилото Жерсон Кабрал.

За да останат обаче те в тима, не само че ще трябва да се откажат от повишение на заплатите, а може да им се наложи и да ги намалят. Затова и шансовете на тритото да остане в тима и през следващия сезон са нищожни. Освен това от Левски вече обявиха политика на налагане на българи.

“На този етап не сме имали сериозни разговори с тях за продължаване на договорите. Такива ще бъдат водени най-вероятно в паузата между мача с Верея и началото на плейофите. Ще имаме достатъчно време да обсъдим нещата и ще видим дали имаме допирни точки с тези футболисти от гледна точка на новата финансова политика на Левски. Има строга йерархия и структура на заплатите и ние няма да излезем от нея при никакви обстоятелства. Хората би трябвало да очакват намаляване на бюджета за заплати. Защото по начина, по който са структурирани в момента в Левски, не сме в състояние да поддържаме този клуб, имайки предвид в какви дългове е изпаднал. Сега всичко се изплаща навреме. Намаляването на заплатите е двустранен процес - ако и двете страни не са съгласни, няма как да стане. Ако някой ни уведоми, че не иска, то тогава ще търсим начини какво да правим”, каза Колев пред БНТ.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация