Манчестър Сити наниза седем на Шалке (видео)

00:04
Манчестър Сити наниза седем на Шалке (видео)

Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като изнесе открит урок на Шалке 04 в реванша. След 3:2 в Германия, тази вечер воденият от Джосеп Гуардиола тим показа смазваща разлика в класите и размаза германците със 7:0 на "Етихад". Головете за домакините отбелязаха Серхио Агуеро (35-дузпа, 38), Лерой Сане (42), Стърлинг (56), Бернардо Силва (71), Фил Фодън (78) и Габриел Жезус (84).

 

Двубоят започна с добра игра на гостите, които се опитваха да поставят Сити под напрежение. Въпреки това атаките на "гражданите" бяха по-опасни, но отбраната на Шалке успяваше да пресича пасовете към нападателите на домакините. В 13-ата минута "гражданите" бяха много близо до откриване на резултата, след като Серхио Агуеро удари гредата отблизо, след като беше поставен под напрежение от бранителя на Шалке Стамбули. Гостите все по-трудно напускаха собствената половина и като цяло показваха липса на самочувствие. Футболистите на Шалке организираха първата си по-опасна атака в 20-ата минута, но Лапорт успя да изчисти. В 33-ата минута домакините получиха дузпа, след като Брума повали с ръце Бернардо Силва. 

 

Играчите на Шалке протестираха енергично, но реферът Клеман Тюрпен беше категоричен в решението си. С изпълнението се зае Серхио Агуеро, който в стил "Паненка" откри резултата. Само три минути по-късно аржентинецът удвои резултата, след като получи топката с пета от Стърлинг и от малък ъгъл успя да я прокара между краката на вратаря Феерман. Възникна съмнение за засада на Стърлинг, което наложи намесата на ВАР. Трите минути чакане изнервиха феновете, които реагираха с освирквания. В крайна сметка голът беше потвърден. В 42-ата Сити довърши своя съперник, след като Лерой Сане се разписа с удар отблизо. Младият германец получи топката отляво, бранител на Шалке се опита да пресече паса, но се подхлъзна и за Сане не беше трудно да отбележи.


Сити започна с настроение втората част и бързо стигна до гол чрез Сане, който беше отменен поради засада. Това се случи в 55-ата минута, а в 56-ата топката отново беше пратена в мрежата на Шалке от Рахийм Стърлинг. Съмненията за засада бяха разсеяни след използването на ВАР и така Сити поведе с 4:0. При този резултат Гуардиола прибегна до първите си смени като извади Серхио Агуеро и Давид Силва, а на техните места се появиха Габриел Жезус и Фил Фодън. Германският тим напълно загуби желание за игра, като през първите 20 минути на второто полувреме почти не игра с топката. Така се стигна до 71-ата минута, когато Бернардо Силва направи 5:0, а в основата на гола отново беше Сане.


Манчестър Сити - Шалке 04 7:0 


1:0 - Агуеро 35-дузпа
2:0 - Агуеро 38
3:0 - Сане 42
4:0 - Стърлинг 56
5:0 - Бернардо Силва 71
6:0 - Фодън 78
7:0 - Жезус 84


Манчестър Сити: Едерсон, Данило, Уокър, Лапорт, Зинченко, Б. Силва, Гюндоган, Д. Силва, Стърлинг, Агуеро, Сане.


Шалке 04: Феерман, Очипка, Сане, Стамбули, Брума, Бенталеб, Сердар, Коноплянка,  Маккени, Бургщалер, Емболо

 

 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация