Фойц триумфира за втори пореден сезон с Малкия кристален глобус в спускането

15:05
Фойц триумфира за втори пореден сезон с Малкия кристален глобус в спускането

Швейцарският скиор Беат Фойц спечели за втора последователна година Малкия кристален глобус в дисциплината спускане. Той остана шести в крайното класиране във финалите в андорския зимен курорт Солдеу, което бе достатъчно, за да защити титлата си от миналата година.

Победата в последното спускане от редовния сезон бе за основният му конкурент през кампанията Доминик Парис. Той направи всичко по силите си, за да се пребори с Фойц, но в крайна сметка преднината на швейцареца бе твърде голяма преди последното състезание в дисциплината. Втори и трети на почетната стълбичка се качиха норвежецът Шетил Янсруд и австриецът Отмар Щридингер.

Топ 10 допълват швейцарецът Мауро Кавизъл, австриецът Винсънт Крихмайер, германецът Йозеф Ферстъл, норвежецът Александър Аамод Килде, швейцарецът Карло Янка и американецът Травис Ганън. За Парис това бе четвърта победа в спускането през настоящия сезон за Световната купа и обща 12-а в дисциплината, с което се изравни със своя сънародник Кристиан Гедина.

Фойц триумфира с Малкия кристален глобус с 20 точки пред втория Парис, а трети в крайното класиране остана Крихмайер. Следващото състезание от финалите при мъжете в Солдеу е утрешният супергигантски слалом.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация