Клоп: Имаме нужда от изключителен мач

16:49
Клоп: Имаме нужда от изключителен мач

Ливърпул трябва да е изключителен, за да отстрани Байерн в Мюнхен. Това заяви мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп преди днешния реванш от осминафиналите на Шампионската лига на "Алианц Арена". Германският специалист добави, че мачът е отворен след 0:0 на английска земя през февруари. Финалистите от миналия сезон имат нужда от победа или голово равенство, за да продължат към Топ 8, но Юрген смята, че "нормална игра" няма да бъде достатъчна за краен успех на неговите момчета. И наред с това не пропусна да отбележи, че червените от Мърсисайд се изправят срещу могъщ съперник, който в последните си двубои гази съперниците с общ резултат 12:1: "Не съм аз човекът, който да преценява какво ще прави Байерн или не - отговори Клоп на въпрос дали очаква различен подход от баварците в сравнение с първия двубой. - Очевидно е, че в момента периодът е различен за тях, в момента настроението им е много по-положително.

Байерн се върна на върха в класирането на Бундеслигата и започна отново да печели с лекота всичките си мачове. Общо взето, мюнхенци се завърнаха на пистата за бягане, ако изобщо са я били напускали".

Клоп все пак е оптимист: "Ние сме достатъчно силни, за да им се противопоставим. Това е единственото нещо, което можем да очакваме в ситуация като днешната. Точно това си мисля -как можем да им причиним проблеми, каквито никога не са имали досега срещу други опоненти. Разбира се, Байерн се е изправял и срещу други трудни отбори, но ние можем да бъде изключителни, ако покажем най-доброто. Точно това трябва да направим. Ако си задоволим да изиграем просто един нормален мач, значи нямаме шанс и тогава ще отпаднем. Другият вариант е да се вкараме в специално настроение u да играем на върха на нашите възможности. Това е всичко, от което имаме нужда. Предстои ни отворен мач срещу много класен съперник. Оптимист съм, доколкото е възможно преди такъв мач. Имахме различни ситуации миналата година, когато водехме с 3:0 на Манчестър Сити и 5:2 срещу Рома, но винаги има скрита опасност, ако си помислиш, че вече си продължил, а всъщност не си. Сега след 0:0 всичко е ясно. Трябва да излезеш и да спечелиш. Винаги такава е целта. В конкретния случай можем да продължим и с равенство, но няма спор, че сме длъжни да изиграем наистина добър мач. Все още нищо не се случило", добави Юрген.

В атаката на Байерн ще бъде твърде познато за него име, тъй като двамата с Роберт Левандовски работиха дълго време заедно в Борусия Дортмунд: "Роберт е играч от световна класа, няма съмнение в това. Той има различни силни страни и качества, така че не можеш кажеш: "Ако избегнеш това, той няма да може да прави онова". Достатъчно опитни сме. Както е винаги срещу добрите нападатели, ти трябва колкото се може повече да ограничаваш пасовете и центриранията към него. Върху това работим и продължаваме да се готвим - до Левандовски да стигат възможно най-малко топки.

Разбира се, не е само Роберт. Срещу нас ще се изправят различни футболисти - Кингсли Коман отново тренира, Рибери е в добра форма, след като получи добра почивка в последните няколко мача. Сега със сигурност ще е 8 добро състояние, а и да не забравяме Серж Гнабри -в момента той се намира в най-силната форма на живота си. Това са само опциите в офанзивен план. В средата на терена Горецка отново е тук, Хамес Родригес може да играе, Хави Мартинес и Тиаго Алкан-тара също. Сами виждате, че Байерн има много какво да предложи. Ще бъде вълнуващо, защото гледаш техния отбор и си казваш: Уау, те са наистина силни но после виждаш своите и си казваш: "Ах, ние също не сме лоши". Това е готиното. Както винаги съм казвал, ако искаш гаранции, просто не гледай мача", завърши Юрген.

Клоп многократно е гостувай на Байерн - балансът му на "Алианц Арена" - 4 победи, 1 равенство и 9 загуби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация