ФИФА наказва Сити със забрана за трансфери

19:01
ФИФА наказва Сити със забрана за трансфери

ФИФА ще наложи сериозна трансферна забрана за Манчестър Сити, подобна на тази в случая с Челси. Световната централа ще обяви санкцията в началото на следващата седмица, като на Сити ще им бъдат забранени трансфери в рамките на два прозореца.

Шампионите на Англия са разследвани от дълго време за незаконни трансфери на млади футболисти под 18 години. ФИФА обаче води и още едно разследване срещу клуба, за нарушения при финансирането на академията „Right to Dream" в Гана, като именно това може да бъде сериозното наказание.

От Сити отказват всякакви коментари, като се очаква да го сторят при официалното обявяване на решението на ФИФА. Както стана и с Челси, английските шампиони ще обжалват с надеждата да отложат влизането в сила на решението, за да направят летни трансфери, но е малко вероятно да получат отсрочка.

Самият мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе лаконичен вчера относно евентуалната санкция. „Нямам какво да кажа. Бях ясен преди време относно този въпрос. Клубът също каза какво мисли , каза Гуардиола. Той обаче намекна, че тимът може да се справи при евентуално наказание.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация