Хиршер призна, че може да се откаже от ските

18:13
Хиршер призна, че може да се откаже от ските

Абсолютният доминатор в мъжките алпийски ски в последните години Марсел Хиршер призна, че може би е участвал в последния си сезон в Световната купа. Австриецът спечели за рекорден осми път Големия кристален глобус, като има и 12 глобуса от различните дисциплини, с което общата му бройка изравни рекорда на американката Линдзи Вон от 20.

Хиршер спечели и титлата в слалома на Световното първенство в Оре по-рано тази година, но призна, че това може би е бил последният му сезон на пистата, тъй като се чувства “много, много уморен”. “Вече десет години съм част от кервана на Световната купа. Искам да видя как ще се чувствам в началото на лятото и дали ще е възможно физически и психически да имам още един толкова силен сезон. Определено усещам, че вече съм на 30, а не на 18. Искам да съм в борбата за Големия глобус, но за това трябва наистина да си на 100 процента”, сподели той на пресконференция във Виена.

Хиршер допълни, че в момента шансовете дали да продължи или откаже са “49-51”, но не уточни кой вариант има леко предимство.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация