Манчестър Сити - Арсенал 1:3

17:10
Манчестър Сити -  Арсенал 1:3
В ранния следобед Манчестър Сити и Арсенал излязоха да премерят сили на "Ийстлендс" в едно от дербитата на този кръг от Премиърлийг. Домакините все още не бяха усещали вкуса на загубата пред своите фенове, което само по себе си беше впечатляващо постижение. "Артилеристите" пък не можеха да си позволят грешна стъпка в борбата с Манчестър Юнайтед и Челси за титлата.

Арсенал имаше надмощие през целия мач. В 9-тата минута Саня нахлу по дясното крило и подаде на непокрития Адебайор, който се разписа за 0:1. В 26-тата след хубава атака на "артилеристите" и центриране отляво, Адебайор свали топката за Едуардо, който с красива странична ножица опъна мрежата. При това положение останаха съмнения за засада. Две минути след това Манчестър Сити се върна в двубоя. След груба грешка на защитата на Арсенал Чорлука се пребори за една топка до аутлинията и подаде на Желсон Фернандес, който необезпокояван намали резултата.

В 31-минута последва опасен удар на Адебайор с глава, спасен с вещина от вратаря на "гражданите". В 44-та Елано изчисти от голлинията след удар с глава отново на Адебайор от корнер. В продължението на първото полувреме се откри отлична възможност пред Мартин Петров, но неговият удар мина встрани от вратата. Фабрегас, Хлеб, Адебайор и Едуардо играеха прекрасно и неслучайно Арсенал се оттегли с аванс на полувремето.

През втората част темпото на игра спадна и положенията се брояха на пръстите на едната ръка. Манчестър Сити се опита да притисне опонента си, но натискът на домакините се оказа доста ялов. "Артилеристите" направиха няколко добри контраатаки, като при последната от тях красива комбинация между Хлеб, Фабрегас и Адебайор завърши с нов гол на тогоанеца в 88-та минута. Това сложи точката на спора. Арсенал взе много важна победа на негостоприемния "Ийстлендс" и се оттегли като временен едноличен лидер в класирането в Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mitaka_Arsenal
04.02.2008 19:35

Не просто тоя сезон няма кой да ни спрееее !!!!!

АРСЕНАЛ

arsen
03.02.2008 16:15

Както се казва*lol*ойдохме Играхме Победихме.GO GUNNERS