Алберт Попов и Ивайло Борисов са спортист и треньор номер 1 за януари

18:17
Алберт Попов и Ивайло Борисов са спортист и треньор номер 1 за януари

Най-добрият ни скиор Алберт Попов и неговият треньор Ивайло Борисов бяха избрани за спортист и треньор №1 за януари в традиционната анкета на пресклуб “България”. Попов получава 19 от възможни 19 гласа, докато Борисов има 17/19. Припомняме, че 21-годишният Алберт Попов направи два пробива в топ 10 на Световната купа в дисциплината слалом през първия месец от годината. Първо той завърши на 9-то място в Кицбюел (Австрия) на 26 януари, а три дни след това на 6-та позиция в Шладминг (Австрия).

“Сезонът за мен беше страхотен. Преди неговото начало целта ни беше да запишем дори 1 точка за Световната купа, а в края сме с 95. Сега следва почивка, но гледам напред към новия сезон и съм гладен за още повече успехи. Искам да благодаря на моето семейство, всички хора във федерацията по ски начело с президента Цеко Минев и най-вече на моя треньор Ивайло Борисов. Без него нямаше как да изживеем тази обща наша мечта, която осъществяваме в момента”, заяви Попов при получаване на своята награда.

“Аз също искам да благодаря на Алберт за усилията и това, че ме изтърпява. Благодаря и на всички, които му стискат палци и оценяват нашите резултати. Постиженията на Алберт не са случайни и не са станали от днес за утре. Те са плод на дългогодишна работа, която сега започна да се отплаща. Още на първия старт за сезона в Леви (Финландия) на 18 ноември влязохме в точките с 20-то място и усетихме тогава, че сезонът ще бъде добър. Бяхме леко изненадани, но продължихме усърдната работа”, коментира Ивайло Борисов.

“Очакванията към мен вече са по-големи, но това не ми пречи, а още повече ме мотивира. На първо място за мен е работата и самите тренировки, а след това са резултатите”, допълни Попов. 

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация