Кървава победа с нокаут за Кобрата в САЩ

01:10
Кървава победа с нокаут за Кобрата в САЩ

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев (вече 27-1, 14 KO) записа най-трудната, но и най-сладката си победа на професионалния ринг, след като успя да нокаутира в 7-ия рунд румънския здравеняк Богдан Дину (вече 18-2, 14 KO) в кървава драма на ринга в култовата зала “Хангара” в Коста Меса, Калифорния (САЩ).

Кобрата имаше изключително трудни моменти в тези 7 рунда.


Той получи много тежка аркада в 4-ия рунд и премина през период, в който Богдан Дину доминираше и бе поставил българския боксьор в тежка ситуация. Той за пореден път демонстрира огромния си характер и от 5-ия рунд пое изцяло контрола над битката.
 
В 6-ия рунд доминацията на Кобрата бе огромна и за Дину бе трудно да е равностоен съперник. 
 
Развръзката дойде след 2:40 минути в 7-ия рунд, в който Кубрат Пулев прати съперника в нокдаун два пъти преди да дойде и нокаута. При първия нокдаун имаше и спорен момент, в който Кобрата удари зад главата Дину, за което получи наказание и му бе отнета точка. Това не притесни Пулев и той продължи да мачка като танк на ринга своя съперник.
 

 
Тя дойде в първия двубой на Кобрата на американска земя в дебюта му като част от промоутърската агенция Top Rank.


ПЪРВИ РУНД


Двамата боксьори започнаха предпазливо. Ляв прав за Богдна Дину в началото на мача. Ляв прав и дясно кроше за Кубрат Пулев. Кобрата вкара дясно кроше и комбинация от ляв и десен удар за българина. Богдан Дину опита да атакува, но Кобрата се защити отлично. Прекрасна защита на българина и мощна контраатака на Кобрата малко преди гонга за края на първия рунд.


ВТОРИ РУНД

Богдан Дину се опита да атакува, но не успя да уцели целта. Мощно дясно кроше на Кобрата разтресе румънеца. Мощни скандирания “Пулев, Пулев, Пулев” от българската агитка огласи “Хангара”. Отлична комбинация ляв и десен удар притисна Дину до въжетата. Богдан Дину вкара дясно кроше. Равностойна игра до края на рунда.
 

ТРЕТИ РУНД


Богдан Дину започна активно в третия рунд. Румънецът вкара дясно кроше и удари с глава Кубрат Пулев. Мощно дясно кроше разтресе главата на Кубрат Пулев. Богдан Дину продължи с атаките си в тялото на българина. Размяна на удари преди нова атака на Дину. Мощни възгласи “Кобра, Кобра, Кобра...” дадоха сили на Пулев. Тази част определено отиде в сметката на Богдан Дину.
  

ЧЕТВЪРТИ РУНД


Мощно дясно кроше и още едно дясно кроше на Богдан Дуну разкървави лошо Кубрат Пулев. Кобрата понесе тежки удари, а лицето му кървеше обилно. Българинът получи сериозна аркада над лявото око.  Съдията обаче не спря мача, за да получи българинът лекарска помощ. Богдан Дину продължи да диктува събитията на ринга. Мощен ъперкът в главата на Дину. Десен прав удар вкара Кубрат Пулев. Кобрата атакува мощно, но гонгът прекрати рунда.
  


ПЕТИ РУНД


Кътмените на Кубрат Пулев бързо спряха кръвта от аркадата му. Богдан Дину започна да цели отново аркадата на Пулев. Кобрата атакува мощно. Двамата боксьори започнаха позиционна битка. Кобрата вкара десен прав удар в главата на Богдан Дину. Българинът обаче завърши рунда отново окървавен.
Триумфът на Кубрат Пулев над Богдан Дину в снимки+18

ШЕСТИ РУНД


Кобрата се хвърли в атака още с началото на 6-ия рунд. Десен прав в главата на Богдан Дину. Българската публика отново заскандира: “Пулев, Пулев, Пулев…”. Дясно кроше в главата на Дину. Още един десен прав вкара Кобрата. Румънецът вкара дясно кроше, което пак отвори аркадата на Кобрата. Кубрат притисна Дину във въжетата, но съдията върна двамата боксьори в средата на ринга. “Българи юнациии” огласи “Хангара”. Страхотен рунд за Кубрат Пулев.
 

 

СЕДМИ РУНД


Кобрата се хвърли в мощна атака. Дясно кроше, ляв прав и страхотна нова комбинация за Кобрата. Кубрат Пулев прати румънеца в нокдаун. Съдията на ринга спря времето, след като Пулев бе вкарал един нечист удар зад главата на румънеца. Дину се изправи бързо, след като съдията поиска мача да продължи, а не Кобрата да бъде дисквалифициран. Съдията отне една точка от актива на българина. Двубоят продължи с дясно кроше в главата на Богдан Дину. Кобрата прати Дину във втори нокдаун. Дину се изправи, малко преди съдията да обяви нокаут за Кобрата. Ъперкът в главата на Богдан Дину. Дясно кроше за Кобрата прати Богдан Дину в трети нокдаун.


Румънецът седна на ринга и всички очакваха да бъде отсъден нокаут и мачът да приключи. Дину се държеше за крака и крещеше, че има проблем с крака. В крайна сметка съдията обяви победа с нокаут за Кубрат Пулев и той записа 27-ия си успех на професионалния ринг и 14-и с нокаут. 
 

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация