13-ти пореден успех на Тервел Пулев на профиринга

00:06
13-ти пореден успех на Тервел Пулев на профиринга

Тервел Пулев записа може би най-трудната си победа на професионалния ринг досега. 


Българският боксьор спечели по точки 6-рундовия сблъсък с Мич Уилямс от галавечерта в Коста Меса, Калифорния. Това е негов 13-и успех при професионалистите (11 с нокаут).

 
Американецът оказа сериозна съпротива на нашето момче и издържа всичките шест рунда, но все пак допусна 8-ото поражение в кариерата си. Това е едва втори мач, в който Тервел не успява да нокаутира своя съперник. Той имаше сериозна подкрепа от трибуните, където освен многобройната българска агитка бе и Дейзи Ланг.
 

Двубоят започна в по-бавно темпо, като двамата боксьори изглежда се проучваха взаимно. В средата на рунда Пулев се активизира, но и Уилямс успя да пласира няколко добри удара.
 
 
Във втория рунд Тервел започна доста по-агресивно, а в края успя да пласира и един брутален удар в главата на съперника, който обаче успя да удържи атаката.


Третият рунд започна с няколко остри сблъсъци и клинчове между двамата и при един от тях българинът получи аркада под лявото око. Уилямс си позволяваше доста непозволени влизания с главата напред и това видимо изнерви Тервел.


Той продължи да бъде агресивен и в следващия рунд, но пък на два пъти удари съперника при спряла игра и съдията му отне точка.
 


В последните два рунда Уилямс изглеждаше разклатен, докато Тервел правеше всичко възможно да навакса отнетата точка и атакуваше смело. Това даде резултат и в крайна сметка съдиите присъдиха победата в негова полза.
 

 
Така българинът продължава без загуба при професионалистите, като има 13 победи от 13 изиграни мача до момента.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация