Балъков категорично отрече да става селекционер на България

14:39
Балъков категорично отрече да става селекционер на България

Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков категорично отрече спекулациите, че ще замени Петър Хубчев начело на националния отбор на България. По-рано днес се появиха информации, че Хубчев ще напусне националния тим след мача с Косово тази вечер и ще застане начело на Левски, заменяйки Георги Дерменджиев, а именно Балъков ще поеме “лъвовете”.

В отговор на тези слухове Балъков публикува официален отговор на сайта на Етър, в който категорично отрича, че има намерение да си тръгва от Велико Търново. “Първо: Никой от БФС не е водил разговори с мен, за каквито и да е промени или назначения. Второ: Днес националният отбор има много важен мач в Косово и такива фалшиви новини, могат да доведат до сериозно напрежение и нагнетяване на обстановката. А точно сега на футболистите е необходимо спокойствие и концентрация. Трето: В момента се подготвям за последната фаза на шампионата и предстоящия двубой за Купата на България с моя клубен отбор Етър и по никакъв начин не желая моите футболисти да отвличат вниманието си от поставените цели в първенството и турнира за Купата, които преследваме. Четвърто, но не по важност: Аз не служа и не защитавам ничии интереси. Имам договор, следвам стриктно своята програма и подобни спекулации не могат да ме отклонят от задачите и работата ми в Етър. И за финал: Желая успех на националите и Петър Хубчев тази вечер”, казва Балъков в изявлението си.

Националният отбор на България гостува на Косово в Прищина тази вечер от 21:45 часа българско време. В първия си мач от евроквалификациите “лъвовете” направиха равенство 1:1 с Черна Гора в София.

От своя страна треньорът на Левски Георги Дерменджиев застана начело на “сините” в края на януари, след като стана ясно, че ще има смяна на собствеността на клуба. В последствие изпълнителният директор на клуба Павел Колев на няколко пъти заяви, че вече ще се работи с дългосрочна визия и няма да се търсят бързи резултати. До момента Дерменджиев е водил Левски в четири официални мача, в които има четири победи, равенство и загуба. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация