Макгрегър слага край на професионалната си кариера

10:12
Макгрегър слага край на професионалната си кариера

Звездата на UFC Конър Макгрегър обяви, че слага край на професионалната си кариера в смесените бойни изкуства (ММА), съобщават световните агенции.

Ирландецът обяви, че слага край на кариерата си в професионалния ММА спорт чрез съобщение в Twitter.

“Приятели, реших да се оттегля от ММА. Пожелавам на всичките си бивши колеги успех в бъдеще. Сега се присъединявам към бившите си партньори и ще се наслаждавам на пенсията. Пиня коладата е от мен, приятели”, написа Макгрегър в социалните мрежи. Иралндецът бе абсолютен доминатор в октагона за няколко години, но последните две години не бяха толкова успешни за него. Той се изпробва в професионалния бокс, където загуби от американеца Флойд Мейуедър, а при завръщането си в UFC бе спрян от Хабиб Нурмагомедов. Това не е първият случай, в който дъблинчанинът обявява края на кариерата си. През 2016-та година Макгрегър направи същото, но само няколко месеца по-късно се завърна в спорта, за да се бие с Нейт Диас.

Макгрегър често има проблеми и със закона, като по-рано този месец бе арестуван в Маями, след като разби уличен телефон през нощно заведение. В края на миналата година 30-годишният ирландец, бивш световен шампион в UFC, бе обвинен в каране без шофьорска книжка близо до родния му град Дъблин. По-късно съдът в ирландската столица реши, че Макгрегър няма да бъде наказван. Заради шофиране с превишена скорост, седмици по-рано, боецът бе дисквалифициран за шест месеца.

През септември 2018 година бившият двукратен шампион в дивизията сложи подписа си върху шестгодишна сделка с най-известната ММА организация UFC. Той бе и най-скъпо платен сред своите колеги в октагона.

Макгрегър е собственик на собствена ирландска марка уиски „Proper No. 12”. Според някои изчисления ирландецът е спечелил 200 милиона долара през кариерата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация