Съдия помогна на Челси срещу Кардиф (видео)

18:03
Съдия помогна на Челси срещу Кардиф (видео)

Челси постигна драматична победа с 2:1 при гостуването си на Кардиф, въпреки че изигра доста слаб мач. Тимът от Уелс се справяше отлично и не допусна ситуации пред вратата си през първата част, а в началото на второто полувреме успя да поведе с гол на Камараса. Шест минути преди края Аспиликуета изравни, а попадението бе зачетено, въпреки че испанецът бе в явна засада. В 91-ата минута влезлият като резерва Лофтъс-Чийк донесе победата на лондончани.


Тимът на Сари остана близко до четвъртото място. Той се изравни по точки с Арсенал и изостава на точка от Манчестър Юнайтед.


Челси имаше известно предимство в началото на двубоя, но домакините се защитаваха добре и не оставяха много пространства. Лондончани имаха претенции за дузпа още в началото, когато Рюдигер се озова на тревата след ъглов удар, но съдията не отсъди нищо. В 12-ата минута Педро отправи много хубав удар, но топката мина малко над вратата. Малко по-късно Кардиф можеше да поведе. Джош Мърфи развинти защитата на Челси и стреля, но покрай вратата.


В играта на гостите нямаше много идеи как да застрашат вратата на съперника, а Игуаин бе изолиран в предни позиции и трябваше да се връща назад, за да играе с топката. Чак в 38-ата минута Челси имаше шанс. Вилиан стреля от пряк свободен удар, но кълбото мина покрай гредата. Малко по-късно бразилецът намери Алонсо, който бе на отлична позиция, но стреля неточно. 


В началото на второто полувреме апатичната игра на тима на Сари бе наказана и Кардиф поведе. Защитата на гостите отново не бе достатъчно ориентирана и Виктор Камараса се възползва и с удар от воле откри резултата. 


Италианският наставник на гостите пусна в игра голямата си звезда Еден Азар в 53-ата минута, но домакините бяха вдъхновени от гола и в този период направиха още няколко добри атаки. Челси постепенно вдигна темпото, но продължаваше да има сериозни проблеми да стигне до реална голова опасност. Най-доброто, до което стигна, бе разбъркване пред Етеридж, при което влезлият като резерва Рубен Лофтъс-Чийк можеше да изравни. 

 

Драмата започна шест минути преди края. След центриране Алонсо отклони топката към Аспиликуета и той я прати в мрежата. Испанецът бе в явна засада, но съдията зачете гола и Челси изравни. Малко по-късно имаше нова ситуация, която вбеси Нийл Уорнък. Зохоре излизаше сам срещу Кепа, но бе съборен от Рюдигер. Реферът прецени, че бранителят заслужава само жълт картон. 

 

Така се стигна до 91-ата минута, когато Вилиан центрира, а влезлият като резерва Рубен Лофтъс-Чийс след силен удар с глава донесе победата на лондончани. 


КАРДИФ - ЧЕЛСИ 1:2


1:0 - Камараса (47)
1:1 - Аспиликуета (84)
1:2 - Лофтъс-Чийк (91)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация