Наполи сгази Рома на "Олимпико" (видео)

18:10
Наполи сгази Рома на "Олимпико" (видео)

Наполи разгроми Рома с 4:1 насред "Олимпико" в Рим в една от най-интересните срещи от 29-ия кръг на италианската Серия “А”. Аркадиуш Милик бе точен за неаполитанците още във втората минута. В четвъртата минута на допълнителното време на първата част Диего Пероти изравни от дузпа, но второто полувреме се превърна в кошмар за домакините. Пет минути след почивката Дрис Мертенс отново изведе Наполи напред, а в 55-ата минута Симоне Верди реализира за 1:3. Резервата Амин Юнес направи резултата 1:4 в 81-ата минута. “Вълците” от Рим са шести в подреждането с 47 точки. Непосредствено пред тях са Милан (51) и Аталанта (48). “Партенопеите” от Неапол пък са втори, вече на 15 точки зад лидера Ювентус, който има в актива си 78. 

 

Играчите на Клаудио Раниери получиха гол от съблекалнята, който даде летящ старт на водения от Карло Анчелоти тим. Аркадиуш Милик се възползва по най-добрия начин от пас на Симоне Верди, нагласи си топката майсторски с пета и с мощен шут от близко разстояние опъна мрежата зад безпомощния Робин Олсен.


В 18-ата минута Стивън Нзонзи стреля опасно с глава към вратата на Алекс Мерет, но топката излезе в аут. В 31-ата минута Верди имаше много добър шанс да направи резултата 0:2, но не успя да преодолее Олсен, а две минути след това Диего Пероти не съумя с глава да изпрати топката във вратата на Мерет след центриране на Един Джеко.

 

В 36-ата минута Милик за втори път изпрати топката във вратата на Олсен, но попадението бе отменено заради засада. В последната минута на първата част Верди тества Олсен с далечен изстрел, но шведският страж внимаваше.


По всичко изглеждаше, че двата отбора ще се оттеглят на почивка с гол преднина за Наполи, но буквално в последните секунди на добавеното време на първата част “вълците” получиха право да изпълнят дузпа. Иначе почти безгрешната до момента отбрана на Наполи се пропука и изпусна Патрик Шик в наказателното поле, а вратарят Мерет спря непозволено чешкия нападател и реферът посочи бялата точка. Пероти превърна дузпата в гол и изравни резултата.

 

Второто полувреме започна по подобие на първото - с ранен гол във вратата на Рома. Защитата на “джалоросите” отново “заспа” и този път изпусна Дрис Мертенс, който просто подложи крак на голлинията след пас отдясно от въздуха на Хосе Кайехон.


Домакините се сринаха в тези минути и не след дълго получиха и трети гол във вратата си. Този път негов автор стана Симоне Верди, който бе оставен да стреля от много добра позиция фронтално срещу Олсен.


В 68-ата минута Милик стреля от фаул и принуди Олсен да прави спасяване, което остави резултата 1:3. В 73-ата минута пък “вълците” бяха много близо до гол, но първо Мерет парира изстрел на Браян Кристанте, а веднага след това при добавката Нзонзи удари напречната греда с глава.


В 81-ата минута резултатът стана още по-болезнен за домакините. Резервата Амин Юнес получи топката в много добра позиция в наказателното поле, Олсен първоначално изби изстрела му, но топката се върна при германското ляво крило и при добавката грешка нямаше - 1:4. Това бе и последният гол в срещата и Рома претърпя второ поредно поражение в шампионата под ръководството на Раниери, след като преди паузата заради евроквалификациите "джалоросите" загубиха с 1:2 от СПАЛ. 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация