Валенсия изкова изключително ценен успех в Севиля (видео)

19:24
Валенсия изкова изключително ценен успех в Севиля (видео)

Валенсия надигра с 1:0 Севиля в здрав сблъсък от 29-ия кръг на Ла Лига, игран в Андалусия. Дани Парехо зарадва феновете на валенсианци с гол от дузпа в 45-ата минута. Момчетата на Марселино играха по-силно през първата част, а след почивката успяха да отблъснат натиска на “бланкирохос”. Успехът на гостите от “Местайя” завърза още повече борбата за четвъртата позиция в Испания. Разликата между четвъртия Хетафе и седмия Севиля е само три точки, като с още три по-малко са и Атлетик Билбао и Реал Бетис.

 

Момчетата на Хоакин Капарос бяха прекалено беззъби в атака през първото полувреме. Гостите от “Местайя” по-добре се ориентираха в ситуацията и нерядко атакуваха остро. Най-добрата възможност за домакините се появи пред Мунир Ел Хадади, който овладя в наказателното след подаване на Висам Бен Йедер, финтира елегантно трима и стреля към вратата: Нето плонжира и улови.


В 17-ата минута Карлос Солер направи много добър рейд отдясно, мушна топката между краката на Макс Вьобер, но опасното му ниско подаване не намери адресат. В 21-ата Солер подаде към Кевин Гамейро в наказателното поле, но френският нападател се забави и сам се затвори. В 35-ата Максим Гоналон загуби топката и позволи скоростна акция на “прилепите”. Родриго подаде надясно за Солер, той центрира, кълбото се отклони от крак и мъничко не достигна на Дани Парехо да засече на далечната греда.

 

В края на полувремето Евер Банега закъсня за топката и направи дузпа срещу Хосе Гая. Аржентинецът се хвърли в краката на испанския защитник. Парехо реализира дузпата по категоричен начин - 0:1.
В 55-ата “лос че” развиха контраакция, Гамейро нанесе тежък удар, топката се отби от напречната греда и тупна на сантиметри пред голлинията.

 

В 61-ата и 63-ата Франко Васкес пропусна две много добри положения. И в двата случая стреля опасно над гредата - при първото с глава, при второто - с крак. В края на двубоя "бяло-червените" натиснаха. В третата добавена минута на втората част публиката на "Рамон Санчес Писхуан" поиска дузпа. Гоналон падна в наказателното поле, но не последва сигнал за нарушение, както и преглеждане с ВАР.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация