Ливърпул покоси Тотнъм в последните секунди (видео)

20:28
Ливърпул покоси Тотнъм в последните секунди (видео)

Автогол на Тоби Алдервайрелд върна Ливърпул на върха на класирането. Мърсисайдци спечелиха с 2:1 срещу Тотнъм, а голът на белгиеца падна в 90-ата минута. Отборът на Юрген Клоп имаше предимство през първата част, след която водеше с гол на Фирмино. След почивката лондоначания бяха по-добрият отбор и те изравниха в 70-ата минута след попадение на Лукас Моура. В последната минута на редовното време Алдервайрелд си отбеляза автогол и донесе победата на “червените”.


Двубоят започна на високо темпо, но и в двата отбора се усещаше нервност. След лошо изчистване на Лорис се стигна до първия удар на Салах. Алисон също бе направи грешка в една ситуация, но тя не доведе до гол. Футболистите и от двете страни действаха агресивно и на скорост, но без да се стига до голови положения.


Двубоят промени облика си в 16-ата минута, когато Ливърпул поведе. Робъртсън центрира и Фирмино с глава откри резултата. Попадението вдъхнови мърсисайдци и последва серия от отлични атаки. Удар от воле на Александър-Арнолд мина покрай дясната греда, а секунди по-късно Мане стреля от добра позиция, но и той не намери целта. 

 


Алисон за втори път от началото на мача бе близо до груба грешка, но имаше късмет. Деле Али бе най-опасният футболист на лондончани. При една ситуация той нахлу в наказателното поле, но се размина с топката след центриране. След половин час игра той бе по-близо, като отправи много хубав удар, но топката мина над вратата.


След почивката Тотнъм заигра доста по-различно. Почетино направи някои тактически промени, а “шпорите” бяха далеч по-агресивни и владееха топката повече от съперника. Още в 46-ата минута Ериксен стреля към вратата на Алисон. Десет минути по-късно гостите имаха великолепна възможност да изравнят. Хари Кейн се измъкна и стреля, вратарят на Ливърпул бе покрил ъгъла, но изби топката на крака на Ериксен. Датчанинът насочи топката към мрежата, но в последния момент Робъртсън успя да сложи крак и да отклони кълбото. 


Мърсисайдци организираха на няколко пъти добри контраатаки, но го правеха прекалено рядко и те не бяха завършвани успешно. При най-добрата възможност Салах реши да стреля, а не да подаде на Мане, и ударът му бе блокиран. 


По-добрата игра на тима на Почетино след почивката даде резултат в 70-ата минута. Кейн изведе Трипиър отдясно, той се откъсна и пусна към Ериксен, а той успя да обърне към Лукас Моура, който изравни резултата. 


В последните секунди на двубоя обаче, Ливърпул реализира победен гол и така се завърна на върха във временното класиране на Висшата лига.


ЛИВЪРПУЛ - ТОТНЪМ 2:1


1:0 - Фирмино (16)
1:1 - Моура (70)
2:1 - Алдервайрелд (90-авт)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация