Отнемат победата на Кубрат Пулев срещу Богдан Дину?

11:31
Отнемат победата на Кубрат Пулев срещу Богдан Дину?

Кубрат Пулев записа най-драматичната победа в своята боксова кариера, но оттогава насетне е засипан с проблеми.


Голямата тема около него е целувката, заради която репортерката Джени Суши реши да го съди за сексуален тормоз и която доведе до поне временното му отстраняване от Калифорнийската атлетическа комисия.


Сега пък става ясно, че Пулев още не може да бъде 100% сигурен в победата си на ринга над Богдан Дину! Причината е, че румънецът обжалва резултата пред същата тази Калифорнийска атлетическа комисия, съобщи ESPN.


Причината е случилото се в 7-ия рунд, в който след два нокдауна дойде и нокаутът. Жалбата на Дину е заради нечистия удар, който получи в тила, след първия нокдаун.

 

Тогава действително ситуацията бе драматична, тъй като съществуваше вариант, при който Дину да обяви, че не е в състояние да продължи и Пулев да бъде дисквалифициран. Съдията на ринга Раул Кайс-младши даде пет минути за възстановяване на Дину, както и наказателна точка на Кобрата, но решението му бе, че ударът е бил неволен. Така той обяви на съдиите на масата, че ако Дину не може да продължи, то ще бъде взет резултатът по точки до този момент.

 

Именно в този момент румънецът изведнъж се съвзе и продължи двубоя, който Кобрата приключи малко след това.

 

Сега обаче румънецът и неговият екип са взели решение да опитат да използват ситуацията, за да обжалват крайния резултат в мача. "След двубоя седнах с Дину и неговия екип и се свързахме с калифорнийската комисия, официално внесохме жалба и изискахме изслушване пред комисията на Калифорния", обяви промоутърът на Дину Грег Коен.

 

Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че жалбата ще бъде разглеждана на следващото заседание, което е насрочено за средата на май. На него ще бъде разискан и друг въпрос, свързан с Пулев - скандалът с Джени Суши. Заради него българинът ще трябва да говори пред комисията. "Не трябва да идва. Просто ще остане наказан, ако не го направи", допълва Фостър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация