Мик Шумахер: Чувствах се като у дома си във Формула 1

15:40
Мик Шумахер: Чувствах се като у дома си във Формула 1

Синът на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, не скри вълнението си, след като направи първото си тест каране в най-престижното автомобилно състезание. 20-годишният Мик изпробва болида на Ферари на пистата в Бахрейн вчера, като даде второ най-добро време от всички участници, като единствено Макс Верстапен с Ред Бул даде по-добро време.

Миналата година Мик Шумахер стана шампион във Формула 3, а в края на миналата седмица участва в първото си състезание от Формула 2, завършвайки на осма позиция. Вчера той имаше възможността да се качи в колата, с която баща му постигна най-значимите успехи в кариерата си. “Насладих се на изживяването. От първия момент в гаража се чувствах като у дома си. Много от хората там ме познават, откакто съм дете. Болидът е невероятен, защото притежава мощ, но също така се управлява много леко. Бях впечатлен от възможностите на спирачките. Имах чувството, че мога да натискам спирачките все по-късно и по-късно, и въпреки това да успявам да вземам завоя. Бих искал да благодаря на Ферари за тази уникална възможност”, коментира Мик след пробите.

Днес Мик Шумахер, който в началото на годината стана част от Академията на Ферари, ще има възможност да направи втори тест във Формула 1, този път с болида на Алфа Ромео. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация