Хилзбъро: Съдът не се произнесе по делото срещу Дъкънфийлд

20:09
Хилзбъро: Съдът не се произнесе по делото срещу Дъкънфийлд

Британският съд не успя да се произнесе по обвинението срещу бившия началник на полицията Дейвид Дъкънфийлд в непредумишлено убийство при трагедията на „Хилзбъро“. 74-годишният отрече да е причинил непредумишленото убийство на 95 привърженици на Ливърпул, които загубиха живота си по време на полуфинала за ФА Къп срещу Нотингам Форест през 1989, а съдията Сър Питър Опеншоу заяви пред журито, че той ще приеме присъда на мнозинството.

Очаква се да има повторно дело срещу Дъкънфийлд, който отхвърлил обвиненията. Въпреки че не достигна до решение за него, съдебното жури намери за виновен бившия клубен секретар на Шефилд Уензди Греъм Макрел по обвинение в неосигуряване на безопасност на феновете. Жертвите на „Хилзбъро“ починаха след струпване на фенове на изходите.

96 души намериха смъртта си по официални данни в дома на Шефилд Уензди, който прие мача между Ливърпул и Нотингам от полуфиналите за ФА Къп преди 30 години. Полицията първоначално хвърли вината за трагедията върху пияни привърженици – твърдение, което в последствие бе отречено от оцелели, близки на жертвите и обществото в Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация