Масова чистка в Реал след края на сезона, Бейл е първи в списъка с тръгващите

20:18
Масова чистка в Реал след края на сезона, Бейл е първи в списъка с тръгващите

Половината отбор на Реал Мадрид за новия сезон ще е различен от сегашния, пише "Марка". Цели 13 футболисти не са сигурни за бъдещето си на "Сантяго Бернабеу", след като настоящата кампания се превърна в пълна катастрофа и се стигна до 2 треньорски промени. На първо място в списъка на напускащите е Гарет Бейл, който е в слаба форма. Рафаел Варан се чувства недооценен, Кейлор Навас едва ли ще остане. 

Ситуацията около Карим Бензема също не е сигурна. Хесус Вайехо, Дани Себайос и Браим Диас най-вероятно ще бъдат преотстъпени, а положението на Иско, Марсело, Мариано Диас, Федерико Валверде, Маркос Йоренте и дори Люка Зидан е доста неясно, което обещава горещо лято в Мадрид. Затова на пресконференцията преди днешното гостуване на Валенсия от междинния 30 кръг на Ла Лига Зидан бе засипан с повече въпроси относно това какво ще се случи в клуба в бъдеще, отколкото с питания за предстоящата визита на "Местая". 

"Има множество неща, които са част от дискусиите между мен и ръководството за предстоящи промени, но е неуважително да говорим за това точно сега. Трябва да уважаваме футболистите, с които разполагаме в момента. Не е правилно да се говори за чистка в съблекалнята. Да, ще има промени, но сега не е времето да ги обсъждаме. Това ще се случи на по-късен етап", каза Зизу. 

"Не искам да има Реал без Рафаел Варан. Той е млад играч, а е тук от 8 години и се справя превъзходно. В пресата се появяват множество неща, но той не ми е казвал нищо по темата. Играе в отбор №1 в света, знае го, а освен това е спечелил много отличия тук", коментира легендата по адрес на спекулациите за напускането на Варан. 

Французинът обоснова и решението си да заложи на сина си Люка като титуляр в отминалото домакинство срещу Уеска (3:2). 

"Критиките не променят нищо. Всички, които ме познават, знаят добре, че Люка е тук заради собствените си заслуги и качества. Той е в Реал от 16 години, точно като Дани Карвахал. Хората се опитват да намесят личното отношение, но то няма нищо общо. Не ме касае", завърши Зидан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация