Лудогорец и ЦСКА този път не излъчиха победил (видео)

19:14
Лудогорец и ЦСКА този път не излъчиха победил (видео)

Лудогорец и ЦСКА София не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 на стадион „ Лудогорец Арена“ в мач от 28-и кръг на Първа лига.

ЦСКА създаде по-чисти положения в началните 10 минути, но Евандро на два пъти не успя да преодолее Ренан. В 17-ата минута пък Жоржиньо пропиля трета възможност за гол, като от близко разстояние стреля над вратата на разградчани.

Лудогорец в същото време отправи само един удар в очертанията на противниковата врата през първото полувреме – в 43-ата минута Кешеру стреля слабо към вратата на ЦСКА и вратарят на „червените“ Витаутас Черниаускас без проблеми улови топката.

Така през първите 45 минути на срещата в Разград гостите създадоха повече чисти положения, но не успяха да реализират нито едно от тях. Двата отбора се срещнаха отново само преди три дни в сблъсък за Купата на България, който бе спечелен от „армейците“ с 1:0.

Второто полувреме на днешния мач започна с натиск на домакините и футболистите на ЦСКА рядко минаваха собствената си половина, но в 66-ата минута отново те бяха близо до гола. Ренан обаче се справи отлично със задачата си и опази своята врата суха . Отговорът на Лудогорец не закъсня и четири минути по-късно домакините бяха много близо до повеждане в резултата – пробив на Попа отдясно завърши с подаване към Вандерсон, който стреля отблизо, но Черниаускас прояви великолепен рефлекс и изби топката от голлинията.

Пет минути преди края на редовното време „армейците“ оцеляха отново – Черниаускас този път парира силен удар на Вандерсон. Малко след това гол на Кешеру бе отменен заради засада, а телевизионните повторения показаха, че решението на реферите е правилно.

Така след нулево равенство на „ Лудогорец Арена“ шампионите запазиха аванса си от три точки пред ЦСКА. В следващия кръг ЦСКА посреща Берое, а Лудогорец гостува на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация