Евертън пречупи Арсенал на "Гудисън парк" (видео)

17:58
Евертън пречупи Арсенал на "Гудисън парк" (видео)

Евертън победи Арсенал с 1:0 на "Гудисън Парк" в мач от 33-я кръг на английската Висша лига.

 

Още от началните минути гостите търсеха гола, но имаха проблеми с отличната игра на съперника. Евертън започна с агресия и висока преса, която затрудняваше играчите на Емери. В 10-ата минута след дълъг тъч, изпълнен от Дин, се стигна до разбъркване в наказателното поле, Ричарлисон докосна топката, Калвърт Люин игра с глава, топката стигна до Ягиелка, който отблизо я прати в мрежата.
 

Така лондончани продължиха традицията винаги да допускат гол при гостуванията си в първенството. Ягиелка пък стана най-възрастният играч с гол във Висшата лига през този сезон. Бранителят е на 36 години и 233 дни. За последно той се бе разписвал през април 2017 г. срещу Бърнли. 

 


След попадението двата отбора се хвърлиха в здрава битка до края на първото полувреме. Чисти голови положения нямаше, а Арсенал нямаше и много идеи как да преодолее добре организираната отбрана на съперника. “Топчиите” отправиха едва един удар към вратата на домакините, което в рамките на първо полувреме им се случва за първи път от май 2016 г. 


Унай Емери знаеше, че трябва да промени нещо и за началото на втората част пусна в игра Рамзи и Обамеянг. Лондончани започнаха по-активно след почивката, но “карамелите” нямаха намерение да отстъпват инициативата напълно. 


След час игра добро центриране на Мустафи намери Лаказет в наказателното поле, но ударът на французина не затрудни Пикфорд. Секунди по-късно грешка на Мейтланд-Найлс изведе Бернард сам срещу Лено. Германецът обаче излезе бързо, скъси ъгъла и успя да парира изстрела. Евертън имаше предимство в този период и на няколко пъти стигна до вратата на съперника, но не успя да се възползва. Гостите отговориха с хубав удар на Мхитарян, минал встрани от лявата греда. 


Мърсисайдци успяха да задържат преднината си и в крайна сметка се поздравиха с трите точки след последния съдийски сигнал на рефера Кевин Френд.


ЕВЕРТЪН - АРСЕНАЛ 1:0


1:0 - Ягиеалка (10)


ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Коулман, Ягиелка, Зума, Дин, Гомеш, Гай, Сигурдсон, Бернард, Ричарлисон, Калвърт-Люин


АРСЕНАЛ: Лено, Мустафи, Сократис, Монреал, Мейтланд-Найлс, Елнени, Гендузи, Коласинак, Йозил, Мхитарян, Лаказет

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация