С два късни гола Севиля подчини Валядолид (видео)

20:02
С два късни гола Севиля подчини Валядолид (видео)

Тимът на Севиля трябваше да чака до самия край на двубоя си срещу Валядолид, за да материализира превъзходството си за успеха с 2:0 като гост в среща от 31-вия кръг на Ла Лига. Победата означава, че отборът на Хоакин Капарос продължава да бъде на точка от санзацията Хетафе, който към момента заема последната четвърта квота за участие в Шампионската лига. След две седмици предстои директен сблъсък между двата състава. 


Гениално попадение на Роке Меса в 84-ата минута наклони везните в полза на севилци, а в добавеното време Мунир Ел Хадади заби втори гол.


Съставът от Андалусия превъзхождаше своя опонент, но все нещо пречеше за влизането на кълбото в мрежата. В 10-ата минута Габриел Меркадо нацели гредата след центриране в наказателното поле. В 34-ата Висам Бен Йедер реализира след ново изсипване на топката пред Жорди Масип, но съдията не зачете попадението заради нарушение на Франко Васкес секунди по-рано.


Фрапантен пропуск направи Бен Йедер в 50-ата минута, когато топката му беше подадена на празна врата, но той стреля над гредата. 


Играчите на Валядолид можеха да накажат съперника в 69-ата минута, но тогава Хуан Сориано показа отличен рефлекс при коварен шут до гредата.


В 80-ата минута Капарос вкара своя коз Роке Меса, който веднага опрадва очакванията. Техничарят се отличи с майсторско изпълнение в 84-ата минута и Севиля излезе напред.

 

После домакините не успяха да стигнат до чиста ситуация, а в продължението Мунир ги прониза още веднъж.


Поражението е лоша новина за Валядолид, защото отборът вече е само на точка от първия отбор под чертата - Селта.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация