Фрайбург хареса двама цесекари, взима ги в пакет за 4 милиона

09:00
Фрайбург хареса двама цесекари, взима ги в пакет за 4 милиона
Скаути на Фрайбург са харесали двойката централни защитници на ЦСКА Кирил Котев и Иван Иванов. От ръководството на немския клуб вчера са отправили неофициално запитване за цената на двамата, съобщава "Меридиан Мач".

От ЦСКА са поставили цена от 4 милиона евро, като според източници от клуба, Котев трябвало да излезе на немците милион, докато за "Русия" клубът от Бундеслигата трябва да се бръкне с 3 милиона евро.

Както е известно, клуб от Серия А също е заинтересован от бившия младежки национал на България, като скаут на отбора от Ботуша също наблюдаваше изявите на Иванов срещу Левски.

Очаква се в близките дни да се реши бъдещето на двамата защитници, като е възможно скоро на Кирил Котев да бъде предложен нов договор, тъй като сегашният му контракт изтича през следващото лято и по този начин цената на футболиста е значително по-ниска, отколкото ще бъде, ако той де обвърже с ново споразумение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
22.09.2009 20:04

Дано не ги продадат! Най-добрите централни защитници в България *wink*

bianconero27
22.09.2009 14:35

Resorter, донякъде си прав, но много често когато от даден български клуб решат да задържат някой млад играч, точно с идеята да направи още силни мачове и да бъде продаден за повече пари и в по-силено отбор, то се случва тъкмо обратното - зацикля и накрая се чудят какво да го правят.
А и посредствен Фрайбург последния кърг би като гост Херта с 4:0 *wink*
При един силен сезон в такъв отбор, това може да е идеалния трамплин догодина да отидат в по-силни отбори. А вярвай ми това ще стане по-лесно ако сега играят във Фрайбург, а не в ЦСКА. Просто много повече отбори ще имат поглед върху тях, а и ще имат време да се адаптират, да научат език и т.н.
Идеален пример е Митко Рангелов: Ерцебирге Ауе, Енерги и сега Дортмунд. Бавно и славно.

pafata
22.09.2009 13:58

Очаквам да ги извикат за медицински прегледи преди мача с Левски през пролетта *smile*

Resorter
22.09.2009 12:56

Такива играчи, особено такъв като Иванов, продадени в посредсвения и колеблив немски Фрайбург - не, не и не! Трябва да се научват че България не е страна, която продава талантите си за жълти стотинки. Не е ли по-добре, момчетата да си останат в ЦСКА, да изнесат още силни мачове до края на родното първенство и Лига Европа и още повече да вдигнат цената си!? Какво ще правят при тея смешници, не ми е ясно, отначало ще търкат пейката и така докато бъдат забравени! Това е убийствено... трябва да се вземе примера на Италия, които ценят своите школи и всичките им играчи (с 2-3 изключения) се състезават в Серия "А", именно в което се крие силата им и са 4 пъти световни шампиони! Вярно, Къде е Италия, Къде е България, но това не пречи на 2-та най-големи отбори като ЦСКА и Левски да развиват кадрите си максимално и след това да бъдат продадени в далеч по-голям отбор. Защо на 20 години да си нямаме Българския Йоветич? Тъкмо когато изградим нещо стойностно, сами си осираме всичко постигнато, така че ако ЦСКАрите искат да имат още радостни мигове трябва да задържат момчетата!

Losh15
22.09.2009 12:51

Иван Иванов е МАШИНААА според мен най-добрия БЪЛГАРСКИ защитник в момента *smile*

barcelonaVT
22.09.2009 12:48

най правилното решение което може да се вземе от куба е да не се продават и двамата и на лято те а и всички от основния състав да опитат да влязат в групите на ШЛ ако не успеят а и дори и да успеят те просто няма на къде да се развиват повече в БГ и не би трябвало да има кой да ги спира за чужбина а влязът ли в ШЛ първо по големи отбори ще ги купят и ще играят мн по често, 2-ро и ЦСКА ще са доволни защото ще вземат доста повече пари

broadbander
22.09.2009 12:27

то срещу жоро христов и аз да играя защитник, и мен ще ме оценят на милион-милион и половина евро *angry*

PAFICH
22.09.2009 12:15

И аз съм от Левски но Цска-то в момента имат добър отбор и не знам дали тряя да ги продадат но все пак 4 милиона за 2-ма български футболисти е чудесно .. спомнете си рангелов за колко го купиха - 1 милион хем от германски отбор а не БГ

beastt
22.09.2009 12:06

точно в този момент не трябва да ги продават, все пак са направили един добър и балансиран отбор и тези играчи ще им трябват в Лига Европа..

whitegoat93
22.09.2009 10:47

Да останат бе,от Левски съм,обаче двамата се вижда ,че в екип работят много добре и могат да помогнат на цска-то и тая и другата година(другата най-вевроятно в ШЛ,като гледам как играят Левски).Да ги оставят поне да ги забележат от повече отбори ,та да ги дадът за повечко пари,следователно и да се разчита на тях повече в отбора ,който ги купува...

Notlike
22.09.2009 10:31

И все пак аз си мисля, че е най-добре да останат в ЦСКА до края на сезона, да опитат влизане в ШЛ и тогава цената на двамата ще се качи поне двойно *wink* . Така ще има и за ЦСКА, и за шефовете *smile*

JayT
22.09.2009 10:23

Много си прав Notlike, но се чудя също не е ли още рано, да се продават тези футболисти, като се има впредвид, че този сезон за ЦСКА е много важен.Иван Иванов е най-добрия защитник в отбора на ЦСКА.Само се притеснявам ЦСКА, да не заламти за парите, които ще им предложат, защото от ЦСКА винаги са лакоми, не за трофеи, за слава и един добър отбор, а за пари, това все пак е отбор в България..

Notlike
22.09.2009 10:14

Торес, има една работа, която я забравяш. Футболистите се нуждаят от развитие. В България не могат да го получат, проумей го.. никой клуб не може да направи звезди в България и те да останат тук, просто защото първенството не ни го позволява. Ето, гледай сърбите, турците и гърците. Най-големите им звезди играят в големите страни, въпреки че техните първенства са на светлинни години пред нас.. *wink* . А иначе чрез тази "Жалка Гледка" на ЦСКА са излезли и Христо Стоичков, и Димитър Бербатов, и куп други именити играчи. Истина е, че "Левски" винаги е раждал, а и ще ражда млади таланти, но определено, за да си добър отбор, трябва да можеш освен да правиш таланти, да ги пласираш на правилното място и в точния момент.

torres_228
22.09.2009 10:04

Искам да доживея мига ,в който всичко в България ще е както трябва ! А Батков няма да се махне скоро ,бъдете сигурни... Дано разбере ,че отборът е в лоша ситуация и да вземе необходимите мерки. А колкото до ЦСКА и тези двамата.. Те ако продължават да продават звездите си до никъде няма да стигнат. Но ги разбирам ,това е начинът да се печелят парите в българския футбол - чрез продаване на най-добрите ни футболисти .. ЖАЛКА ГЛЕДКА !

bacardy_breezer
22.09.2009 09:51

biserms , напълно прав си.И затова в Бъглария тъпчем все на едно място (на клубно равнище) , а пък национала затъва все надолу , но това е друга тъжна история.ЦСКА наистина направи добър отбор - ФАКТ.Още повече ме радва факта ,че почти всички титуляри са българи.Мъчно ми е за любимия Левски , но в момента Батков се опитва да направи с отбора това,което Томов стори с ЦСКА.Искаме да направим добър отбор ,а купуваме само бивши левскари на възраст 30+ за без пари.Така отбор не се прави....Йовов, Топузаков, Симонович *sick* .....Вярно ,едно време бяха добри и Левски жънеше успехи с тях ,но в момента не са на ниво.Единствено завръщането на Бардон беше добър ход.Разпродадохме добрия отбор от сезон 2005/2006 ,който стигна до 1/4 финал в УЕФА , и сега се опитваме да го съберем отново ,ала счупеното не се лепи..Трябва да купим млади момчета и да гледаме напред , не да ровим в миналото и да купуваме звезди на Левски отпреди 5-6 години.

AviMC
22.09.2009 09:37

Съгласен съм с теб, аз също съм левскар, и многократно съм заявявал пред познати и колеги/ЦСКА-ри/, че ми допада работата на Л.Пенев. Дава добър пример с налагането на млади играчи. Лошото е, че този пример не се последва от други отбори.
А това, че има интерес към определени играчи, не означава че на всяка цена ще бъдат продадени или преодстъпени.

biserms
22.09.2009 09:31

От Левски съм , но ЦСКА определено направиха стабилен отбор от млади играчи и имат светло бъдеще.Друг е въпросът ,че в България винаги си продаваме рано-рано талантите.Ако ЦСКА направи добър сезон и блеснат определени имена,през лятото половината отбор ще бъде продаден в средняшки отбори в чужбина и отборът ще трябва да се гради наново.Надявам се в Левски също да ни зарадват с добри трансфери и да изградим добър отбор , но едва ли.Докато Батков дърпа конците нищо хубаво няма да излезе....Неможе без влагане на пари в играчи да направиш добър отбор.Просто е невъзможно...