Григор Димитров се завръща в състава на България за Купа Дейвис

18:50
Григор Димитров се завръща в състава на България за Купа Дейвис

Първата ракета на България Григор Димитров потвърди участието си срещу Република Южна Африка за Купа Дейвис. Двубоите срещу африканците са на 13 и 14 септември. 27-годишният тенисист ще се опита да си осигури квота за Олимпийските игри в Токио догодина.

Припомняме, че по-рано капитанът на ЮАР Маркос Ондрушка сподели, че би се радвал Григор да играе за България в двубоя срещу тях за Купа Дейвис. „Това трябва да е паметно събитие за южноафриканския тенис и за феновете на спорта в страната. Срещите с България ще се играят в Кейптаун и се надяваме световна звезда като Григор Димитров да участва в двубоя“.

„Освен това в Кейптаун са ситуирани огромната част от нашите национали, съответно и феновете са там и очакваме да има огромна подкрепа. Целият ни отбор тръпне в очакване да играе пред семействата и приятелите си срещу България”, сподели той.

Димитров, който е 29-и в света, се завръща в тенис турнирите с надпреварата в Монте Карло, която започва на 14 април. След това му предстоят участия в Барселона, Мадрид, Рим и втория за годината турнир от Големия шлем – Ролан Гарос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gen4
09.04.2019 21:20

Ми трябва да се яде, с тия ранни отпадания . Другата година и на турнира в София може да го видим.