Промениха формата на Копа Америка

21:43
Промениха формата на Копа Америка

Форматът на Копа Америка ще бъде променен от 2020 година, като шест тима ще започнат надпреварата на север в Колумбия, а останалите шест на юг в Аржентина, съобщи Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ).

Аржентина ще бъде в южната група заедно с отборите на Чили, Уругвай, Парагвай и Боливия и още един поканен гост. Бразилия ще бъде в северната група заедно с тимовете на Колумбия, Венецуела, Еквадор, Перу и още една поканена нация.

Отборите ще се изправят един срещу друг по веднъж в групите, и първите четири във всяка група ще продължат към четвъртфиналите. Финалът ще се проведе в Аржентина. Промените са част от опит за ревитализиране на южноамериканския футбол на клубно и национално ниво, който ще им помогне да се доближат до нивото на Европа.

КОНМЕБОЛ наруши традицията си в последните шест десетилетия да проведе финала за Копа Либертадорес в два мача и през тази година финалът ще се проведе на неутрален терен за първи път в историята на надпреварата, която е южноамериканския еквивалент на Шампионска лига. Копа Америка 2020 ще бъде четвъртата за последните шест години. Организатори искат съревнованието да се провежда на всеки две години, подобно на Европейското първенство – европейския еквивалент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация