Робен: Едва ли ще играя до края на сезона

17:50
Робен: Едва ли ще играя до края на сезона

Холандският ветеран Ариен Робен призна, че вероятно е изиграл последния си мач с екипа на Байерн Мюнхен, след като още не се е завърнал от контузия. 35-годишното крило на баварците прекратява своята 10-годишна кариера в Мюнхен след края на кампанията.

Робен се опасява, че надеждите му за последен състезателен двубой с фланелката на баварците избледняват с всеки изминал ден.

"Имам своите притеснения и не знам дали ще мога да играя за Байерн отново през сезона", разкри той за Скай Спортс Нюз в Германия. Холандецът не е играл за действащия шампион на Бундеслигата от домакинския успех над Бенфика с 5-1 в Шампионската лига през ноември. След първоначална травма на бедрото, се очакваше Робен да се завърна на терена през януари, но остана в лазарета, след като получи проблем и в прасеца.

През февруари, той се подложи на операция за отстраняване на два възпалени зъба, които според информациите бяха определени като причина за неговите контузии. Шест седмици по-късно, холандският полузащитник все още не е готов за игра. "Разочароващо е да не знаеш причината за проблемите си", допълни той за Скай.

За десетилетие с Байерн, Робен спечели седем титли на Бундеслигата и четири пъти Купата на Германия. През 2013, той отбеляза победния гол срещу Борусия Дортмунд във финала на Шампионската лига. Неговите бъдещи планове след напускането на Байерн остават неясни, но той бе свързван със завръщане в родния му клуб Грьонинген и преминаване в американския Торонто. "Разбира се, че имах няколко предложения, но в момента просто искам да тренирам отново след дълъг престой извън терена", завърши Робен. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация