28 състезатели се борят за титлата „Най-добър млад механик“

16:35
28 състезатели се борят за титлата „Най-добър млад механик“

Започна националното състезание за най-добър млад механик и най-добър водач на МПС. В рамките на 3 дни 28 състезатели от 7 отбора ще се борят за победа и правото да представят България в международния финал „Young Car Mechanic“ в Полша през май, с награден фонд от 25 000 евро.

Националната надпревара се организира от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“.

Състезанието започна на 11 април с теоретичен тест за автомонтьори, подготвен от екип на МОН и онлайн тест за водач на МПС, създаден от ИА „Автомобилна администрация“.

Надпреварата за най-добър автомонтьор стартира днес в Учебния център на „Интер Карс България“ в с. Лозен.

Отбори от Ботевград, Ловеч, Стара Загора, София, Пловдив и Силистра изпълниха по 4 практически задачи, а състезателят с най-голям брой точки от всеки отбор – по едно допълнително практическо задание. Уменията им оценяваше комисия от български и германски представители на най-големите компании за aвтомобилни компоненти/части и автосервизно оборудване Elring, Bosch, TechnoVectorGroup и Schaeffler.

Екипът на „Интер Карс“ покани участниците в състезанието в Централния склад на компанията в Гара Елин Пелин, където ги срещна с европейския дрифт шампион Тодор Дунев и дългогодишния коментатор на състезанията от Формула 1 Момчил Манчев. Те разказаха и показаха на бъдещите механици как Тодор Дунев е направил своя рали автомобил – реплика на Toyota Corolla WRC от 1997-ма година, с каквато са се състезавали световноизвестните рали пилоти – Карлос Сайнц и Дидие Ориол.

На 13 април предстои заключителният старт в категорията „Най-добър водач на МПС“. Той ще се проведе в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в София. Тогава ще бъдат обявени и тримата млади автомонтьори, които ще участват във финалите на европейското първенство „Young Car Mechanic“ в Полша.

Интер Карс България е сред европейските лидери за внос и дистрибуция на части за леки и товарни автомобили, мотоциклети, тунинг части, гуми, аксесоари, професионални инструменти и сервизно оборудване.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация