ЦСКА взе дербито с играчи на лизинг за 800 хиляди евро

09:30
ЦСКА взе дербито с играчи на лизинг за 800 хиляди евро
Четирите "сливенски перли" в отбора на ЦСКА бяха купени през лятото от Йордан Лечков за 800 000 евро. Сумата обаче, която ще платят "червените" за Иван Стоянов, Коста Янев, Костадин Стоянов и неигралия в дербито срещу Левски вратар Здравко Чавдаров, е договорена да се плати на разсрочено плащане за няколко години.

Както е известно, двамата Стоянови - Иван и Костадин, реализираха двата гола при победата срещу вечния съперник.

Любопитното е, че карето на Сливен можеше в неделя да е със "сини" фланелки, но през лятото собственикът Тодор Батков и тогавашният технически директор Даниел Боримиров отказали да вземат четиримата накуп с довода, че Лечков иска да пробута покрай племенника си Иван Стоянов и още трима футболисти. В Левски пък се съмнявали най-вече в качествата на Коста Стоянов, който заби второто попадение във вратата наГеорги Петков в неделя и първото си в "А" група въобще.

"Че с Любо Пенев сме добри приятели, няма значение. Сливен ще има възможност тепърва да се радва и гордее, защото нашите момчета ще бъдат гръбнакът на шампионски тим. Убеден съм, че дадохме на ЦСКА много добри футболисти и колкото и нескромно да звучи, мисля, че в момента са най-стойностните в България." Така коментира още през юли Йордан Лечков трансфера на карето.

Племенникът на Лече Иван Стоянов е най-именитият футболист от четиримата. Преди 4 години нападателят прави сензационен трансфер в Щутгарт, но така и не успява да запише мач за първия тим. Преди да се завърне в Сливен, бе на крачка от преминаване на "Герена".

"24 часа"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

corner
22.09.2009 12:50

Много се радвам эа теэи четирите момчета от Сливен.Вярвайте ми
те скоро ще заиграят в големи евро клубове.