Балъков: Докато не спрем с параноята, няма да имаме футбол

19:56
Балъков: Докато не спрем с параноята, няма да имаме футбол

Треньорът на Етър Красимир Балъков заяви, че не бива да ни тресе параноята, че всичко във футбола ни е нагласено. Той бе гост в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт. 

"Чувствам се много добре в Първа лига. Отначало отборът бе в лоша позиция. Трябваше много да се работи, но успяхме да спасим клуба. Имаме 4 човека активно занимаващи се с Етър. Това са Страцимир Тинчев, Стефан Атанасов и Александър Нанков, заедно с мен. Аз се чувствам добре като работя, удоволствието, което ми създават играчите, изпълнявайки това, което искаме от тях. Тази година, за разлика от миналата, когато се борехме за оставане в елита, имахме много повече сцени, от които можеше да сме недоволни. Лошото е, че спорните моменти в мачовете се случват в двубои срещу грандове - с Левски и Лудогорец, с ЦСКА не е имало такава сцена. Преди време казах, че преди да ме хване параноята, ще си ида в Германия. Става дума за тази параноя, която много витае у нашия шампионат. Дори когато се играе чисто и честно, хората намират вариант да кажат нещо. Докато не спрем да коментираме тези неща и не гледаме професионално, трудно ще имаме футбола, който искаме. Сега последно с Ботев Враца (0:0), като си вървях по улицата, един човек ме пита дали нарочно не сме били съперника. Това е част от това, за което говорим", каза Балъков.

"Сигурен съм, че първенството е направило огромна крачка напред. Виждате колко оспорвани двубои стават. Шампионатът става много по-интересен. От всяка гледна точка правим крачки напред. Дано се задържи това темпо и в бъдеще да има още по-интересни мачове. Тук е мястото да кажа, че без жива и явна конкуренция трудно могат да вървят тимовете ни в Европа. Радващо за мен е, че Любо Пенев промени ЦСКА за отрицателно време и го превърна в отбора, който искат феновете. Нищо не мога да кажа за Левски, много съм любопитен да видя какво ще стане. Там всяка седмица или месец става нещо, за което после всеки се пита. Стискам палци и за Левски, макар че от дете съм цесекар - дано да намерят верния път", заяви Бала.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация