СПАЛ отложи шампионските празненства на Юве (видео)

18:20
СПАЛ отложи шампионските празненства на Юве (видео)

Отборът на СПАЛ изненада Ювентус, обръщайки го у дома с 2:1 в среща от 32-ия кръг на италианската Серия А. Възпитаниците на Масимилиано Алегри се нуждаеха от точка, за да си гарантират и на практика осмата поредна шампионска титла, но поражението от новака отложи празненствата у „Старата госпожа“.

„Бианконерите“ излязоха в експериментален състав за гостуването си на СПАЛ, като голямата им звезда Кристиано Роналдо остана извън групата, а шанс за изява получиха Паоло Гоци и Григорис Кастанос. Въпреки липсите в титулярния състав, торинци поведоха след час игра чрез изгряващия си талант Мойс Кийн.

През втората част обаче домакините се възползваха максимално от отпускането в редиците на действащия шампион и обърнаха изцяло развоя на събитията в своя полза. Първо Кевин Бонифаци изравни резултата в 49-та минута, а Серджо Флокари донесе престижния успех на СПАЛ.

За домакините това бе глътка въздух, като тимът е вече на седем точки пред намиращия се под чертата Емполи. За Юве това бе втора загуба от началото на кампанията, като предишната дойде отново при визита – тази на Дженоа. Ако утре Наполи не спечели гостуването си на Киево, Алегри и компания ще бъдат короносяни за осми последователен път като шампиони на Серия А. За Ювентус предстои реванш у дома срещу Аякс от четвъртфиналите на Шампионска лига, а след това домакинство и на Фиорентина в първенството. СПАЛ пък гостува на Емполи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация