Четвърта поредна домакинска победа за Хофе (видео)

16:33
Четвърта поредна домакинска победа за Хофе (видео)

След много силна игра Хофенхайм постигна четвърта поредна домакинска победа в Бундеслигата и продължава да запазва шестата си позиция, която би го класирала за Лига Европа. Сега тимът от Зинсхайм не даде шанс на Херта (Берлин), но го надви само с 2:0 след голове на Надим Амири в 29-ата минута и на Рийс Нелсън в 76-ата. За столичани това е пета поредна загуба, с което те са на 11-а позиция и вече нямат шансове за класиране в евротурнирите. 


Играчите в сини екипи не дадоха и миг спокойствие на опонента си и е жив късмет, че реализираха само две попадения. Те отправиха цели 28 удара към вратата срещу само 5 на съперника.


В 7-ата минута Руне Йорщайн отрази изстрел на Амири от упор, а секунди след това Андрей Крамарич уцели гредата. В 13-ата Крамарич пропусна с глава от 2-3 метра. 


Играчите на Хофе щурмуваха защитата на Херта отвсякъде и логично се стигна от откриването на резултата. Амири шутира по диагонала и вратарят не успя да види топката през купа от футболисти и след рикошет тя спря в мрежата - 1:0. За полузащитника това беше среща №100 в Бундеслигата.


Гостите имаха само една опасна ситуация през първата част и тя дойде в 35-ата минута след грешка на Керем Демирбай, който се принуди да извърши нарушение на дъгата. От там Марвин Платенхарт стреля опасно, но Оливер Бауман отрази. 


Мачът продължи да се развива по същия начин и в 76-ата преотстъпеният от Арсенал Рийс Нелсън заби кълбото с глава за 2:0. Тази ситуация обаче много “тънка” откъм положение за засада, та се наложи ВАР да я разглежда около 3 минути, за да прецени, че попадението е редовно.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация