Важен успех за Сити в битката за титлата (видео)

18:07
Важен успех за Сити в битката за титлата (видео)

Манчестър Сити записа девета поредна победа във Висшата лига. Отборът на Пеп Гуардиола спечели с 3:1 при гостуването си на Кристъл Палас. Така “гражданите” се върнаха на върха преди двубоя на Ливърпул срещу Челси. 


Шампионите имаха огромно преимущество през целия двубой, а Рахийм Стърлинг се разписа по веднъж в двете полувремена. В 81-ата минута домакините върна едно попадение след гол на Лука Миливойевич от фаул. За кратко гостите се изнервиха, но в самия край влезлият като резерва Габриел Жезус се разписа за 1:3.


Домакините започнаха добре двубоя срещу Манчестър Сити, като успяха да организират две отлични атаки в началото, но те не доведоха до сериозна опасност пред вратата на Едерсон. Те се опитваха да атакуват при всяка възможност, въпреки че съперникът им имаше сериозно предимство по отношение владеенето на топката. 


Тимът на Гуардиола бързо показа, че ще има тотален контрол и в 11-ата минута пропусна отлична възможност да поведе. Давид Силва преодоля Макартър на аутлинията и върна към Стърлинг, който не успя да насочи топката към опразнената част на вратата, като тя мина малко встрани от лявата греда. Английският национал се реваншира малко по-късно, когато бе изведен великолепно от Де Бройне и откри резултата.


След попадението "гражданите" леко намалиха темпото, но продължиха с постоянните си атаки. Серхио Агуеро пропусна добра възможност да удвои аванса на гостите след половин час игра. Аржентинецът получи топката от Давид Силва, но стреля неточно. Малко по-късно Сане проби отляво и стреля от малък ъгъл, но Гуайта успя да отрази изстрела. 


Играчите на Ман Сити не спираха да търсят ново попадение и малко преди почивката като по чудо топката не се озова отново в мрежата на съперника. Кълбото бе в наказателното поле на Кристъл Палас и в краката на играчи на гостите, но Сане попречи на Силва, Стърлинг също не успя да стреля. Удар на Сане бе блокиран, а изстрел на Де Бройне не мина през стената от защитници и се отклони покрай вратата.

След почивката отборът на Гуардиола имаше още по-голям контрол върху срещата. Домакините рядко играеха с топката и полагаха огромни усилия, за да не допуснат втори гол. Още в началото на втората част Сити бе близо до попадение, но вратарят на Палас успя да се намеси. 

“Небесносините” постоянно търсеха гола и той падна в 63-ата минута. Давид Силва получи топката от Агуеро в наказателното поле, но бе затворен и намери Сане. Германецът прати кълбото към далечната греда и намери Стърлинг, който го насочи към мрежата и удвои аванса на гостите, с което до голяма степен сложи край на малката интрига в двубоя.

 

Попадението накара тимът на Рой Ходжсън да се опита да заиграе по-агресивно и да се изнесе леко в предни позиции. Изненадващо в 81-ата минута Кристъл Палас се върна в мача. Тогава Лука Миливойевич се разписа от пряк свободен удар и направи последните минути нервни за гостите. Малко по-късно центриране в наказателното поле на Сити не бе овладяно от Бентеке и след това от негов съотборник, но ситуацията изправи на нокти феновете на шампионите. 


Домакините се изнесоха в предни позиции и това остави доста пространства за играчите на съперника. В последната минута от редовното време при контраатака Де Бройне изведе влезлия като резерва Жезус и бразилецът вкара трети гол за Сити. 


КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАН СИТИ 1:3


0:1 - Стърлинг (15)
0:2 - Стърлинг (63)
1:2 - Миливойевич (81)
1:3 - Жезус (90)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация