Ливърпул се завърна на върха след бой над Челси (видео)

20:23
Ливърпул се завърна на върха след бой над Челси (видео)

Ливърпул победи Челси с 2:0 на "Анфийлд" в дербито от 34-я кръг на английската Висша лига.


Преди двубоя имаше минута мълчание в памет на 96-те загинали по време на трагедията на “Хилзбъро”. Утре ще бъдат отбелязани 30 години от случилото се. 


Играчите на Ливърпул показаха, че няма да се церемонят със звездата на гостите Еден Азар. Първо Хендерсън му влезе твърдо, а малко по-късно след единоборство с Фабиньо белгиецът трябваше да получава медицинска помощ. 


“Червените” натискаха и търсеха пролуки в защитата на Челси. В 17-ата минута Салах и Фирмино комбинираха, но ударът на египтянина беше блокиран. Лондончани не изглеждаха безопасни на контраатака. В 20-ата минута Вилиан изведе Азар зад защитата, той потърси място за удар, но в крайна сметка не затрудни Алисон.


Мърсисайдци нямат победа в последните си пет мача срещу “сините” във всички турнири, като Челси не е губил в последните си осем двубоя на “Анфийлд”. Отборът на Юрген Клоп обаче няма право на грешка, ако иска да спори с Манчестър Сити за титлата. 


При следващата по-опасна ситуация пред Кепа Мохамед Сала отклони към Хендерсън, който бе на отлична позиция. Ударът на капитана на Ливърпул обаче бе отклонен. След половин час игра Вилиан създаде проблеми на защитата на съперника. Той направи двойно с Азар и стреля от границата на наказателното поле, но ударът бе неточен. 


Мърсисайдци бяха активни през цялото време, но гостите като цяло успяваха да се справят на този етап. В 38-ата минута великолепна атака, минала през Фирмино и Салах завърши с удар на Мане, а топката мина близо до лявата греда на Кепа.


В началото на второто полувреме Ливърпул нанесе двоен удар в рамките на две минути. Защитата на лондончани позволи на Хендерсън да се разходи в наказателното поле. Английският национал прати топката към другата греда, където Мане с глава прати топката в мрежата. Две минути по-късно фантастичен далечен удар на Салах изненада Кепа и резултатът стана 2:0. Силният период завърши с удар на Фирмино, минал покрай вратата. 


Сари пусна Гонсало Игуаин и Челси заигра далеч по-офанзивно. В следващите минути “сините” пропуснаха няколко великолепни възможности за гол. Първо Азар бе изведен от Давид Луис сам срещу Алисон, но след удара му топката се отби в гредата. Малко по-късно отново белгиецът бе в отлична позиция. Този път той стреля от воле, а вратарят на домакините спаси. При следващата ситуация топката стигна до Игуаин в наказателното поле, но той блокиран от Ван Дайк. 

 

В последните минути вместо Челси да опита да стигне поне до почетен гол, домакините доминираха. Те не съумяха да направят резултатът класически, но това не помрачи по никакъв начин радостта им от големия успех, който отново ги прати на върха във временното класиране на Висшата лига.


ЛИВЪРПУЛ - ЧЕЛСИ 2:0

 

1:0 - Мане (51)
2:0 - Салах (53)

 

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсон, Фабиньо, Кейта, Мане, Салах, Фирмино

 


ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Емерсон, Канте, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Вилиан, Хъдсън-Одой, Азар

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация