Триумф за Лудогорец в сблъсъка с Левски

20:58
Триумф за Лудогорец в сблъсъка с Левски

Левски загуби от Лудогорец с 0:2 на стадион "Васил Левски" в дербито от 29-я кръг на Първа лига. 


Клаудиу Кешерю беше точен в 37-ата минута, а Козмин Моци удвои в 80-ата минута от дузпа. За нарушението беше изгонен Иван Горанов. Румънецът също беше изгонен за втори жълт картон след гола му. Двубоят стартира с едноминутно мълчание в памет на починалия през седмицата администратор на Локомотив (София) Никола Янкулов.

 

В 11-ата минута Кешерю беше спрян от несъществуваща засада. След единоборство за топката в 15-ата минута Кешерю удари в главата с крак Горанов, който искаше наказание за румънеца.


Секунди по-късно Юруков отне топката от Горалски, а при последвалата контраатака Костов стреля над гредата. Нападателят отправи опасен удар в 18-ата минута, но Ренан спаси. При следващата атака Вандерсон стреля доста несериозно в аут. 
Гредата спаси домакините в 25-ата минута. Моци се извиси с глава след центриране от фаул и нацели горната греда, той беше малко зад защитата, но това не беше санкционирано от реферите. При добавката Кешерю стреля, а Тиам изби пред голлинията, но останаха впечатление, че топката го удари и в дясната ръка. Секунди след това Кешерю беше спрян заради засада, каквото нямаше. Марселиньо пропусна да открие в 29-ата минута, като стреля в аут след неразбирателство между Михайлов и Тиам, но можеше да бъде отсъдено и нарушение на бразилеца.Моци и Райнов получиха жълти картони за груби фаулове.


В 37-ата минута Лудогорец поведе. Майсторско подаване на Вандерсон изведе Марселиньо зад защитата, който беше затворен от Михайлов, халфът обаче подаде на Кешерю и румънецът на празната врата вкара своя 19-и гол за сезона. При обръщането си той се удари глава с глава с Попа, който беше зад защитата, но не влияеше на играта. Горалски също видя жълтия картон. Втората част започна по-добре за "орлите", като Николай Михайлов изби удар на Сисиньо, а в 58-ата минута Вандерсон пропусна отлична възможност, стреляйки в аут от няколко метра. Гостите пробиваха предимно отдясно, където Иван Горанов изпитваше сериозни трудности. 


В 69-ата минута Левски поиска дузпа. Костов проби отдясно и върна отлично топката към връхлитащия Горанов, който изпревари Вандерсон и след съприкосновение с бразилеца падна на земята. "Сините" скочиха, но реферът беше близо и отказа да посочи бялата точка. Последва удар на Паулиньо, но отишъл право в ръцете на Ренан.

 
Две минути по-късно Вандерсон изпусна да удвои. Техничарят се откъсна от защитата и стреля с левия крак, а топката мина покрай дясната греда на Михайлов.


16-годишният Мартин Петков смени Иванов и дебютира в професионалния футбол. Якуб Шверчок смени Кешерю и в 79-ата минута изработи дузпа. Полякът се откъсна зад защитата, след като Тиам тръгна напред, а Горанов, който го покри го настигна и фаулира в малкото наказателното поле. Стоянов посочи бялата точка и изгони Горанов. Зад топката застана Моци, който стреля в центъра на вратата и удвои. В типичния си стил опитния румънец се израдва демонстративно пред Сектор "Б" вдигайки ръцете си към тях. Това вбеси феновете, които нахлуха на пистата. Между играчите на терена също сатна напрежение, като "сините" искаха обяснение, както и треньорът на вратарите Димитър Иванков.


Стоянов пък показа втори жълт картон на защитника и съответно червен, като това стана преди да бъде подновена играта. Един от феновете в Сектор "А" скочи отгоре на тунела, като пропадна в него, малко след като румънеца беше прибран с охрана.


Богдан Вашчук и Анисе Абел смениха Юруков и Марселиньо, а след това и 18-годишният Мартин П.Петков влезе за "сините".

 

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 0:2


0:1 Кешерю (37)
0:2 Моци (80-дузпа)

 

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов; Милош Цветкович, Кали Тиам, Деян Иванов, Иван Горанов; Илия Юруков, Мартин Райнов; Станислав Иванов, Давиде Мариани, Паулиньо; Станислав Костов
Старши треньор: Г. Дерменджиев


ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Антон Недялков; Светослав Дяков, Яцек Горалски; Адриан Попа, Марселиньо, Вандерсон, Клаудиу Кешерю
Старши треньор: С. Стоев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация