Щруф е следващият съперник на Димитров в Монте Карло

19:37
Щруф е следващият съперник на Димитров в Монте Карло

Григор Димитров ще се изправи срещу германеца Ян-Ленард Щруф във втория кръг на Мастърса в Монте Карло, след като днес 28-годишният Щруф победи 15-ия поставен в схемата Денис Шаповалов с 5-7, 6-3, 6-1 в откриващия си мач от турнира.

Още вчера Димитров намери място във втория кръг след двусетова победа над италианеца Матео Беретини, а Щруф се наложи над намиращия се в добра форма Шаповалов. Канадецът успя да постигне решаващ пробив в края на първия сет, за да го вземе, но след това германецът тотално доминираше на корта и даде само четири гейма на съперника си в следващия два сета, за да затвори мача след час и 58 минути игра. Щруф реализира четири аса и проби общо шест пъти Шаповалов в двубоя.

Димитров и Щруф са изиграли два мача помежду си до момента, като са си разменили по една победа. През 2013-та година българинът печели с 6-1, 6-3 в осминафиналите на турнира в Стокхолм, а преди две години Щруф надделява с 4-6, 6-3, 6-2 във втория кръг в Монте Карло. Григор все пак има и победа на клей над немеца, но тя идва в мач от Чалънджър сериите в Германия през 2010-та година.

За втория кръг на Мастърса в Монте Карло се класираха още Филип Колшрайбер, Даниил Медведев, Михаил Кукушкин, Душан Лайович, Мартон Фучович, Марко Чекинато и Роберто Баутиста Агут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация