Тотнъм ликува след епичен мач с Манчестър Сити (видео)

23:56
Тотнъм ликува след епичен мач с Манчестър Сити (видео)

Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3 в реванша от изцяло английския четвъртфинал от Шампионската лига. Резултатът беше открит от Рахийм Стърлинг в 4-ата минута. Хеунг-Мин Сон върна равенството само три минути по-късно, а в десетата изведе "шпорите" напред . Бернардо Силва обаче изравни само 60 секунди по-късно. Рахийм Стърлинг отново изведе "гражданите" напред в 21-ата минута. В 59-ата минута Серхио Агуеро направи резултата 4:2. В 73-ата Фернандо Йоренте вкара за 4:3, а гол на Стърлинг в добавеното време пък беше отменен заради засада.


Тотнъм победи с 1:0 Манчестър Сити преди седмица на “Уембли”, но получи тежък удар заради контузията на звездата си Хари Кейн, който ще пропусне остатъка от сезона. С общ резултат 4:4 и повече голове на чужд терен лондончани се класират за следващата фаза на турнира. 


Двубоят започна при невероятна атмосфера на "Етихад", а трибуните заприличаха на едно синьо-бяло море.
Феновете обаче едва са допускали на каква голова фиеста ще станат свидетели. Началото й даде Рахийм Стърлинг, който откри за Манчестър Сити в четвъртата минута, след като беше намерен отдясно на наказателното поле от Кевин де Бройне и заличи аванса на "шпорите" от първия мач. Радостта обаче беше кратка. Явно успокоена от ранния гол, защитата на "гражданите" подцени подаване към Сон в 7-ата минута. Кореецът се озова на метър от границата на наказателното поле и шутира. Едерсон успя да стигне топката, но не и да я спре да влезе във вратата.


Само три минути по-късно Сон нанесе своя втори удар. Звездата на "шпорите" получи подаване на ръба на наказателното поле, дошло от Кристиан Ериксен. Кореецът нанесе техничен удар и прати топката в горния десен ъгъл.

 

Само 60 секунди след това Серхио Агуеро отигра към Бернардо Силва. Той шутира от близка дистанция, топката рикошира в краката на Дани Роуз и мина покрай безпомощния Юго Лорис за 2:2.


Трилърът продължи с ново попадение в 21-ата минута. Рахийм Стърлинг отново записа името си сред голмайсторите, след като бе изведен очи в очи срещу Лорис и хладнокръвно прати топката във вратата. След този гол играта се поуспокои, а мениджъръг на Тотнъм Маурисио Почетино прибегна до първата си смяна, като пусна в игра Фернандо Йоренте на мястото на Муса Сисоко, който получи травма. В 41-ата минута "гражданите" организираха поредната си силна атака, но Давид Силва беше спрян от защитата. В ответната атака Сон стреля опасно с левия крак, но топката мина край гредата. Това беше и всичко за първото полувреме, което надмина очакванията.


Второто полувреме не разочарова, като още от началото му "гражданите" се хвърлиха в яростни атаки. Първата възможност дойде пред Де Бройне, който стреля опасно от пряк свободен удар, но топката мина над вратата. В 51-ата минута Роуз успя да спаси вратата на Тотнъм от гол след едно разбъркване, завършило с добавка на Бернардо Силва, след като преди това Лори беше изчистил удар на Стърлинг. Четири минути по-късно мощен удар на Де Бройне беше спасен от Лорис. 


Гостите реагираха, като създадоха на свой ред две опасности пред Едерсон. Кристиан Ериксен центрира в наказателното поле, където Йоренте спечели въздушния дбуой и насочи топката с глава, но Едерсон спаси. Така се стигна до 59-ата минута, когато Серхио Агуеро се реваншира за пропуска си от дузпа в първия мач, след като се разписа от малък ъгъл за 4:2. Това означаваше, че Сити продължава напред. 

 

"Шпорите" тръгнаха в атака. Така се стигна до 72-ата минута, когато след удар на Сон Едерсон изчисти в ъглов удар. При изпълнението му топката се удари в рамото на Йоренте и влезе във вратата. Попадението беше признато едва след намесата на ВАР, тъй като имаше съмнение за игра с ръка, но докосването се оказа неволно.


Манчестър Сити - Тотнъм 4:3 (0:1 в първия мач)


1:0 - Стърлинг 4
1:1 - Сон 7
1:2 - Сон 10
2:2 - Силва 11
3:2 - Стърлинг 21
4:2 - Агуеро 59
4:3 - Йоренте 73


Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Лапорт, Менди, Гюндоган, Силва, Де Бройне, Стърлинг, Агуеро.


Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уанияма, Сисоко, Али, Ериксен, Сон, Моура.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация