Сити взе реванш от Тотнъм и отново е на върха (видео)

16:24
Сити взе реванш от Тотнъм и отново е на върха (видео)

Манчестър Сити успя да вземе частичен реванш срещу Тотнъм след драматичното отпадане от Шампионската лига през седмицата. Отборът на Пеп Гуардиола спечели с 1:0 на "Етихад" и се върна на върха на класирането, като има аванс от една точка пред Ливърпул.

Единственото попадение в срещата отбеляза Фил Фоудън още в петата минута. Двата отбора не повториха спектакъла от сряда, като към края на срещата нервите господстваха. "Шпорите" имаха няколко отлични възможности да се разпишат, но не успяха да стигнат до равенството.


Срещата започна на по-ниско темпо от двубоя в сряда, но отново имаше ранен гол. Още в петата минута Фил Фоудън откри резултата. Отлична атака завърши с извеждане на Агуеро в наказателното поле, а той прати топката с глава към младия англичанин, който се намираше пред опразнената врата. 


Тотнъм не изглеждаше безопасно, като малко преди попадението Сон можеше да открие резултата. Южнокореецът преодоля Стоунс и излезе сам срещу Едерсон, но вратарят спаси удара му. Ман Сити владееше повече топката, но натискът на домакините не бе толкова сериозен и оставаха пространства. “Шпорите” на няколко пъти се възползваха от тях, но не успяха да стигнат до изравняване.


В 14-ата минута Ериксен бе извезен от Моура и навлезе в наказателното поле. Датчанинът обаче не се възползва от ситуацията, а ударът му отиде право в Едерсон. Малко по-късно Ериксен изведе Сон, но и в този случай не се стигна до гол, тъй като Лапорт успя да се върне и да затрудни нападателя на гостите. 


Последва период, в който “гражданите” имаха доста голям контрол върху събитията на терена. Те търсеха втори гол и организираха няколко добри атаки, но реално не стигнаха до нови голови опасности. В 38-ата минута Сити получи неприятен удар. Тогава Кевин Де Бройне напусна терена поради контузия, като не е ясно дали той ще играе в решителните срещи до края на сезона. В самия край на полувремето Сон направи великолепен пробив, като преодоля няколко защитници на съперника, но в края ударът бе бе отразен от излезлия навреме Едерсон. 


Тотнъм започна активно втората част, но бързо домакините накараха играчите на Почетино да се дръпнат назад. Манчестър Сити пропусна да удвои аванса си в 49-ата минута. Кайл Уокър проби отдясно и намери Агуеро в наказателното поле. Ударът му бе блокиран от Алдервейрелд, топката се озова във Фоудън, но той стреля неточно. 


След час игра "шпорите" имаха сериозни претенции за дузпа, след като Уокър изби топката в ъглов удар с ръка. При центрирането секунди по-късно Дайър бе оставен непокрит, но стреля с глава крайно неточно. 


Тимът на Гуардиола пропусна великолепна възможност да сложи до голяма степен край на интригата в 71-ата минута. Влезлият като резерва Льорой Сане проби отляво и намери Стърлинг, който отблизо стреля близо до вратаря и Газанига успя да избие. Отговорът на Тотнъм бе отлична контраатака, при която Лукас Моура бе изведен сам срещу Едерсон, но вратарят се намеси и спаси след удара на сънародника му. 


МАН СИТИ - ТОТНЪМ 1:0

1:0 - Фоудън (5)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация