Байерн с труден успех над Вердер (видео)

18:33
Байерн с труден успех над Вердер (видео)

Байерн (Мюнхен) изкова много трудна домакинска победа с 1:0 над Вердер (Бремен) в среща от германския шампионат, с което още повече се доближи до поредната си титла. Разликата с втория Борусия (Дортмунд) вече е 4 точки, но “жълто-черните” са с мач по-малко.


Никлас Зюле реализира ценния гол в 75-ата минута след рикошет в тялото на Дейви Клаасен. Мюнхенци бяха улеснени от червен картон на бранителя на Вердер Милош Велкович след 58 минути игра.
До този момент играта на Байерн не спореше, но това беше очаквано. Съперникът беше в изключителна форма - без загуба през 2019-а година и с попадение във всеки един двубой от началото на шампионата. Тази серия обаче приключи този следобед.

 

Първата възможност беше на сметката на гостите, когато в 6-ата минута Максимилиан Егещайн стреля, но ударът му беше избит.


Мюнхенци бяха наясно с класата на съперника и действаха предпазливо в изграждането на атаките и нито за миг в следващите минути не се хвърлиха сляпо напред.


Байерн стигна до първото си чисто положение в 26-ата минута, когато Тиаго Алкантара прехвърли технично защитата и намери Серж Гнабри, който се завъртя и стреля от въздуха, но Иржи Павленка успя да избие с десния крак.
До почивката нямаше друга толкова сериозна възможност пред нито една от двете врати, което определено не се хареса на запалянковците.


Отново пред Гнабри се откри добър шанс в началото на втората част. В 52-ата минута той стигна до изстрел с левия крак, който беше париран с тяло от Милош Велкович.


След още две минути Павленка трябваше да отразява нов опасен шут на Гнабри, който към момента единствен от офанзивните футболисти в червени екипи изглеждаше заплаха за съперника.


Домакините обаче вече видимо бяха вдигнали темпото и в 57-ата минута стражът на Вердер пак трябваше да намесва - този път след удар на Левандовски.


Секунди по-късно Велкович скочи за висока топка с Никлас Зюле, но го удари с лакът, за което получи втори жълт картон и остави бременчани с човек по-малко.


Вече се играеше само пред и в наказателното поле на Вердер и в 70-ата минута Томас Мюлер направи голям пропуск с глава. Секунди по-късно той беше заменен от Франк Рибери.


Натискът на Байерн даде желание за тима резултат в 75-ата минута. Тогава Зюле заложи на силния си изстрел от извън наказателното поле, но имаше късмет топката да се отклони в тялото на Дейви Клаасен и да не остави шанс на Павленка - 1:0 за баварците.

В 79-ата Левандовски беше на крачка от подпечатване на домакинската победа, но шутът му срещна напречната греда.
Полският стрелец пропусна още веднъж - в 85-ата минута.


В добавеното време смяната Леон Горетцка излезе сам срещу вратаря, но не намери целта. Вердер се бори за участие в Лига Европа, но засега изостава на 2 точки от шестата позиция.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация