Юве е шампион на Италия за осми пореден път! (видео)

20:53
Юве е шампион на Италия за осми пореден път! (видео)

Ювентус спечели за пореден път шампионската титла в Серия "А". Звездите на Масимилиано Алегри спечелиха с 2:1 домакинството си на Фиорентина и за осми пореден път триумфираха като шампиони на Ботуша. По този начин "зебрите" измиха горчилката след отпадането от Аякс в Шампионската лига. Официално това е титла номер 35 в историята на Старата госпожа, макар че клубът и неговите тифози броят и отнетите титли от 2005 и 2006 година. Разликата между Юве и преследвача Наполи вече е 20 точки и така на практика торинският тим вече е недостижим на върха. 


Дербито започна кошмарно за Юве. В шестата минута Никола Миленкович простреля вратата на домакините със силен шут от границата на вратарското поле. Сърбинът се оказа непокрит след разбъркване пред голлинията на "бианконерите" - 1:0 за гостите. Статистиката показва, че това е най-бързият гол, паднал в мрежата на шампионите през този сезон. 


В 11-ата минута Миралас пробва мерника си отдясно, но топката профуча над вратата. Малко след това Роналдо поиска дузпа за избутване в наказателното поле от страна на Федерико Чекерини. Главният съдия Фабрицио Паскуа обаче даде знак играта да продължи. Последва опасна контра на "виолетовите", но Леонардо Бонучи предотврати второто попадение във вратата на Шчесни с намеса в точния момент.


В 34-ата минута Киеза можеше да направи 2:0 за гостуващия състав, но ударът му се спря в гредата. След 180 секунди Алекс Сандро с плонж при близкия ъгъл след корнер изравни резултата - 1:1, което вече бе достатъчно за Юве за шампионската титла. Две минути преди почивката Киеза отново нямаше шанс - гредата за втори път спаси Шчесни от ново попадение в мрежата му.


В началото на второто полувреме аржентинският бранител на Фиорентина Херман Пецейя имаше малшанс да си отбележи автогол и да поднесе на домакините титлата на тепсия - 2:1 за "зебрите". До края дербито се доиграваше, а след последния съдийски сигнал шампионите започнаха да празнуват с шампанско на игрището. Фиорентина пък продължава да няма победа в Серия "А" от средата на февруари, което говори за кризата, в която се намира отборът на Винченцо Монтела.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация