Ливърпул продължава гонитбата със Сити (видео)

20:31
Ливърпул продължава гонитбата със Сити (видео)

Ливърпул срази Кардиф Сити с 2:0 като гост в мач от 35-и кръг на английския шампионат и се изкачи на първо място в класирането.

Първото полувреме завърши без отбелязан гол, а мърсисайдският тим поведе в 57-ата минута с гол на Жоржиньо Вайналдум, който след центриране от ъглов удар бе оставен непокрит и с мощен изстрел разпечата вратата на домакините. Ливърпул стигна и до втори гол в 81-ата минута, когато точен бе Джеймс Милнър от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Мохамед Салах.

В паралелно провелия се друг мач от Премиършип Арсенал изненадващо загуби от Кристъл Палас с 2:3. Кристиан Бентеке изведе “орлите” напред в 17-ата минута, а Месут Йозил изравни в началото на второто полувреме. Палас дръпна с 3:1 с голове на Уилфрид Заха /61/ и Джеймс Макартър /69/, а Арсенал успяха да върнат само едно попадение в 77-ата минута, автор на което стана Пиер-Емерик Обамеянг.

Ливърпул води в подреждането с 88 точки, две повече от Манчестър Сити, който обаче има мач в аванс. На трета позиция е Тотнъм с 67 пункта, по 66 имат Арсенал и Челси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация