Любо Пенев: Съдиите не са най-виновни, поръчката идва от Бояна (видео)

16:08
Любо Пенев: Съдиите не са най-виновни, поръчката идва от Бояна (видео)

Треньорът на ЦСКА София Любослав Пенев заяви, че съдиите не са големият проблем, а тези, които дават поръчката. Според наставника на армейците тя идва от „едни офиси в Бояна, до Околовръстното шосе“, имайки предвид БФС. 

Любо Пенев и неговият епик имат огромни претенции към съдийството в мачовете на неговия отбор. Утре ЦСКА посреща Ботев Пловдив във втория полуфинал за Купата на България, след като пловдивчани спечелиха първата среща с 3:2.

„Докато виждам нередности в съдийството, няма да си мълча. Но съдиите не са най-виновните. Най-виновни са поръчителите. А поръчките идват от едни офиси в Бояна, до Околовръстното шосе", заяви Пенев на пресконференцията преди мача.
„Има хора, които се радват, че не се спазват правилата. Имам право да си давам мнението. Претендирам, че разбирам и то много. Не искам да ни помагат, но не искам и моят отбор да бъде ощетен, а това се случва във всеки мач. Може и да е случайно. Някои отбори в едни мачове са кротки като агънца, а в други ритат като катъри. Играем добре и с 11 души, и с 10. Не сме пробвали с 9, но има време до края на сезона. 

В Англия, Испания ще ги разкостят тези съдии. Няма да видят зелен терен, ако свирят така. Нашият отбор е ощетен, трябва ли да правим видео от два часа с моментите, в които сме ощетени?", каза още Пенев. 

Наставникът на „червените“ продължава да твърди, че целта пред отбора е дубъл. Той обаче не изключи и вероятността ЦСКА да приключи сезона без трофей. 

„В първенството изоставаме, това е факт след последния ни мач. Всички мачове за нас са най-важни. Но една от целите ни е Купата, а там пътят е по-кратък. Имаме желание да играем финал и да го спечелим. В никакъв случай не се предаваме в първенството. Там има 6 мача и всичко е възможно. 

Да не се вземе трофей, това е един от вариантите. Не го крия, не го премълчавам. Но ние сме готови да постигнем целите си – и едната, и другата. До едната сме по-близко, до другата по-далеч“, каза още Пенев. 

Наставникът на „червените“ добави, че португалецът Тиаго Родригес ще попадне в групата за мача с Ботев, но ще вземе решение дали да заложи на него в последния момент. 

„Това, че играем през 3-4 дни не е проблем. Справяме се добре. Убеден съм, че утре момчетата ще направят много силен мач. Подготвяме се, желаем да победим и ще победим. Изоставаме с един гол, но това не ме притеснява. Искам добър, силен, агресивен футбол. Близо до противниковата врата, да създаваме положения", завърши Пенев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vladi266
23.04.2019 19:29

Не съм чул да е наказан досега за тези агресивни и безпочвени обвинения

nasran_chorbar
26.04.2019 14:15

Ботев му подритнаха тестикулът.