Оправдаха бившия бос на Барса за пране на пари

15:18
Оправдаха бившия бос на Барса за пране на пари

Бившият президент на Барселона Сандро Росей беше оправдан поради липса на доказателства по делото за пране на пари, заради което бе задържан в продължение на 21 месеца, съобщиха от испанския съд. Доказателствата, представени по време на процеса не бяха признати за достатъчни, за да се стигне до осъдителни присъди за обвиняемите.

Росей, съпругата му и още четирима души бяха обвинени в пране на пари на стойност около 20 милиона евро от 2006 г. насам, свързани с телевизионни права и спонсорство в Бразилия.

Случаят с Росей датира от споразумение, подписано от Рикардо Тейшейра, бившият президент на Бразилската футболна конфедерация, през 2006 г. с компания, базирана на Каймановите острови за телевизионните права на 24 приятелски срещи на Бразилия. Росей, който преди е живял и работил в Бразилия, където е подправял бизнес връзки, и жена му са получили близо 15 млн. евро в незаконни комисионни в техните банкови сметки като част от сделката.

Те прибрали 6.6 млн. евро, а 8.4 млн. евро са отишли при Тейшейра, твърдяха прокурорите. Росел също така бе заподозрян в получаването на около 5 млн. евро като част от сделката за спонсорство на Найк с бразилския национален отбор по футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация