Черно море надигра Лудогорец във Варна

20:21
Черно море надигра Лудогорец във Варна

Черно море и Георги Илиев изнесоха футболна лекция на Лудогорец в мач от 31-ия кръг на Първа лига, но спечелиха срещата във Варна само с 2:1. 


Моряците надиграха категорично лидера в групата, а над всички бе техният капитан, който вкара два шедьовъра в 20-ата и 54-ата минути. Първо Илиев се разписа след великолепно изпълнение на пряк свободен удар, а след това реализира и със странична ножица.


Драгош Григоре пък отбеляза за разградчани.


Черно море можеше да спечели с далеч по-сериозен резултат, но играчите на Илиан Илиев направиха куп пропуски, най-сериозният от които бе на Ндонгала, изпуснал от три метра на празна врата.


От своя страна Лудогорец рядко комбинираше точно повече от 2-3 пъти в предни позиции, бракът в действията на орлите бе огромен, а пореден слаб мач от началото на пролетния полусезон изиграха Марселиньо, Сисиньо, Вандерсон и влезлият като резерва Кешерю.


Иначе гостите започнаха по-активно и в началото организираха опасна атака след пробив отляво на Вандерсон, но никой от съотборниците му не успя да засече прострелното центриране по земя. Постепенно моряците се изнесоха в по-предни позиции, взеха инициативата и не я изпуснаха до края на срещата. В тези първоначални минути те осъществиха две добри атаки през зоната на Сисиньо, но те бяха спрени заради тънки засади.


По-добрата игра на моряците даде резултат в 20-ата минута. Тогава домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на 25 метра пред вратата на разградчани. Георги Илиев стреля над стената и вкара -1:0 за Черно море.  


В 31-ата минута Лудогорец отправи първия шут по посока на Дюлгеров. Виктор Генев не успя да играе с топката след центриране на Вандерсон от фаул, но от 3-4 метра Моци стреля в аут. Само две минути по-късно варненци като по чудо не вкараха втори гол. Те разиграха добре след изпълнение на фаул, последва центриране отдясно към Генев, който намери Пламен Димов, защитникът стреля с глава от 2-3 метра, но в аут.


В ответната атака, дошла в 34-ата минута, Лудогорец изравни. Разградчани спечелиха корнер, последва центриране на близката греда, където Григоре бе изпуснат и с глава направи 1:1. 

 
Секунди по-късно реферите спряха излизане на Якуб Шверчок сам срещу вратаря с много спорна засада.


В 54-ата минута Черно море отново излезе напред в резултата след втори гол на Георги Илиев. Ндонгала центрира към капитана на моряците, който бе изпуснат от Сисиньо, и след шут със странична ножица направи 2:1.  


В 64-ата минута играещия пореден много слаб мач Сисиньо позволи топката да му бъде отнета в центъра на терена. Последва контраатака и извеждащо подаване към Василев, който обаче не успя да вкара под ъгъл очи в очи с Ренан.

  
Секунди по-късно Фенуш проби презоната на Сисиньо и пусна успоредно на голлинията, но Недялков изчисти. В 65-ата минута Черно море трябва да съжалява, че не поведе с 3:1. Ренан увисна след центриране отляво, Генев свали към Ндонгала, който от 2-3 метра не уцели празната врата.В 68-ата минута Сисиньо бе предупреден, че при следващо нарушение ще бъде изгонен, тъй като изпусна своя човек по крилото и го фаулира. Стоев използва спирането на играта, за да извади най-слабия от двата отбора на терена - Марселиньо, а също така и Анисе. Не техните места влязоха Кешерю и Серкан Юсеин.


В 89-ата минута Шверчок осъществи добър пробив отляво, който завърши с удар на поляка, но Дюлгеров изби. Последва сериозно меле, което завърши с много неточен шут на Вандерсон от десетина метра.


Последваха няколко контраатаки на Черно море, които като по чудо не доведоха до нов гол. Така се стигна до 96-ата минута, в която Лукоки вкара гол с глава след центриране от фаул, но попадението, тъй като според съдиите е имало засада.

Така варненци биха за втори път Лудогорец в шампионатен двубой през пролетта, а с поредната си ялова продукция орлите дават нов шанс на преследвачите ЦСКА-София и Левски да мечтаят за титлата.


ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ 2:1

1:0 Георги Илиев 20
1:1 Драгуш Григоре 34
2:1 Георги Илиев 54


ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 5. Станчев, 70. Димов, 4. Генев, 41. Кононго, 38. Ндонгала, 7. Андраде, 21. Илиев, 71. Панайотов, 72. Родриго, 10 Василев


ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 21. Григоре, 3. Недялков, 12. Анисе, 18. Дяков, 77. Попа, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 70. Шверчок

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация