Берое подчини Левски на "Герена"

22:35
Берое подчини Левски на "Герена"

Отборът на Берое шокира Левски насред стадион "Георги Аспарухов" на Разпети петък. Тимът от Стара Загора надви с 2:1 "сините" след обрат през втората част. Станислав Костов беше точен в 49-ата минута, но Карлос Охене (54) и Педро Еуженио (77) матираха домакините в мач от 5-ия кръг на шампионския плейоф. Така повториха успеха си от април 2018 година, когато отново спечелиха със същия резултат. Тогава отново португалецът се разписа във вратата на левскарите. 
Храмът на 26-кратните шампиони буквално се превърна в табу за тима през 2019 година. Това е четвърти пореден мач, в който отборът воден от Георги Дерменджиев остана без успех пред своите фенове. Интересното е, че за първи път в историята нов треньор на тима не успява да спечели първите си четири поредни мача на "Герена".


Успехът на Берое беше едва пети в столицата срещу Левски от 54 мача, трети от 2014 година насам и четвърти за последните десет години, след като преди това клубът имаше една победа през шампионската 1986 година с 3:2.


Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" стартира с едноминутно мълчание в памет на Александър Костов. Легендата на "сините" почина миналата седмица на 81-годишна възраст. Играчите на отбора излязоха със специални фланелки, на които отпред имаше снимка на бившото крило, а отзад неговия номер 11. Именно с такава фланелка Дерменджиев водеше срещата. Преди това ръководството на Левски почете и легендата на ЦСКА Красимир Безински, който напусна този свят в началото на седмицата.


Още в третата минута Паулиньо удари горната греда с хубав удар от границата на наказателното поле. Костов пропусна от добра позиция в 11-ата минута, когато прати топката в ръцете на Перниш. В 32-ата минута Мариани стреля от фаул, но право в Перниш, който без проблем спаси. При следващата атака Бандаловски центрира на задната греда към Еуженио, а Михайлов се удари в гредата при опита си да затвори своя ъгъл. До края на първата част Иван Минчев получи жълт картон, а удар на Костов мина далеч от целта. Второто полувреме започна с по-активна игра на "сините", а Сектор "Б" запали своите факли. След бърза атака в 49-ата минута Костов изправи публиката на крака. Голмайсторът получи подаване от Станислав Иванов и с лъжливо движение се освободи от Баранов, след което вкара топката в мрежата. Попадението е негово 21-о през тази кампания.

Радостта на домакините трая само няколко минути, тъй като в 54-ата минута Охене изравни след удар от воле. Попадението дойде малко случайно, тъй като Рейш при опита си да изчисти една топката, коженото кълбо рикошира в Цветков и попадна на границата на наказателното поле, където Охене с майсторско изпълнение стреля и изравни. Вратарят Ники Михайлов беше хванат в крачка и не успя запази вратата.

"Сините" се хвърлиха в атака, но първо изстрел на Костов беше спасен от Перниш, след като нападателят финтира Алкон. Рубен Бригидо смени Минчев, а  Мартин Райнов се размина с гол срещу бившия си тим в 61-ата минута. Неговият удар с глава мина покрай гредата. Малко след това Мариани стреля, но Перниш отново спаси.


Камбуров влезе на "Герена" в 68-ата минута. Стефан Апостолов спря опасна атака на гостите, за да даде жълт картон на Миланов. Гостите обаче имаха претенции за това решение на съдията. Михайлов спаси удар на Леони с глава в 71-ата минута. 16-годишният Мартин Детелинов Петков замени Станислав Иванов и дебютира на "Герена". Юруков също получи жълт картон за опасен фаул, след който Камбуров стреля над гредата.


Светкавична контраатака матира "сините" в 77-ата минута. Камбуров изведе в дълбочина Еуженио, който финтира Райнов и с удар от 17 метра донесе пълен обрат за Берое. Попадението е негово трето за последните четири мача на заралии. Валери Божинов моментално смени Мариани.


ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 1:2


1:0 Костов (49)
1:1 Охене (54)
1:2 Еуженио (77)


ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Живко Миланов, Мартин Райнов, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Илия Юруков, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо, Станислав Костов


БЕРОЕ: Душан Перниш, Иван Бандаловски, Ерол Алкан, Никита Баранов, Матеус Леони, Александър Цветков, Карлос Охене, Иван Минчев, Яя Меледже, Меска, Педро Еуженио

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация