Ливърпул сгази последния и отново е на върха (видео)

00:10
Ливърпул сгази последния и отново е на върха (видео)

Ливърпул съкруши Хъдърсфийлд с 5:0 в откриващия мач 36-ия кръг във Висшата лига. Мохамед Салах и Садио Мане вкараха по два гола за мърсисайдци, а началото на разгрома бе поставено от Наби Кейта, който се разписа още в 14-ата секунда и стана автор на най-бързото попадение за "червените" в историята на Висшата лига.

Тимът на Юрген Клоп отново измести Манчестър Сити от върха в класирането, макар и с мач повече. Грандът от "Анфийлд" вече има 91 точки - четвърто най-добро постижение от създаването на Висшата лига. 


"Териерите" пък отдавна не се борят за нищо, след като и на теория изпаднаха. Хъдърсфийлд загуби 22 от последните си 24 срещи и е отбелязал само 20 гола от началото на сезона. Под ръководството на Ян Сиверт отборът загуби 12 от общо 13 мача и има реална опасност да завърши с рекордно слаби показатели в английския елит в настоящия му формат. Като гост "териерите" вече имат 8 поредни поражения.


В исторически план "червените" са в серия от 14 мача без загуба срещу този съперник. Нещо повече - Хъдърсфийлд не е отбелязвал попадение във вратата на Ливърпул от далечната 1962 година. През есента Мохамед Салах вкара единствения гол за успеха на "мърсисайдци" с 1:0 като гост, но днес играчите на Клоп бяха далеч по-убеителни.


Срещата започна по фантастичен начин за домакините и още в 43-ата секунда Кейта около точката на дузпата с удар по земя матира противниковия страж, след като преди това футболист на гостите подаде без да иска за Салах, който пък намери своя съотборник на добра позиция.

В 17-ата минута домакините бяха близо до втори гол, но ударът с глава на Ван Дайк след изпълнение на корнер премина над напречната греда.

Все пак обаче натискът на домакините си каза думата и в 23-ата минута Мане удвои. Робъртсън цетрира прекрасно в наказателното поле и сенегалецът засече топката с глава от няколко метра, за да я прати в противниковата мрежа.

Последваха малко по-спокойни минути, а в 43-ата минута Хендерсън направи зашеметяващ пропуск и някак си от перфектна позиция прати топката над вратата.

Все пак обаче в самия край на полувремето Салах направи преднината на домакините класическа. Той прехвърли излезлия да го пресрещне вратар по много елегантен начин и вкара кълбото в противниковата врата.

Второто полувреме започна силно за домакините и в 49-ата минута Мане не успя да намери вратата и прати топката над нея, а пет минути след това попадение на домакините и в частност на Стъридж не бе зачетено.

В 66-ата минута Мане с глава от близка дистанция матира противниковия вратар и вкара второто си попадение в срещата.

Десетина минути след това Мане можеше да оформи своя хеттрик, но в крайна сметка 

В 83-ата минута Хендерсън намери непокрития Салах, който нямаше друг избор освен да 

До самия край темпото на игра тотално спадна и логично нямаше толкова положения пред двете врати. 

ЛИВЪРПУЛ - ХЪДЪРСФИЙЛД 5:0

1:0 Кейта 1
2:0 Мане 23
3:0 Салах 45+1
4:0 Мане 66
5:0 Салах 83


Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Александър-Арнолд, Кейта, Вайналдум, (74 - Шакири) Хендерсън, Мане, Салах, Стъридж


Хъдърсфийлд: Льосъл, Конголо, Шнидлер, Смит, Дурм, Станкович, Хог, Бакуна, Грант, Мбенза, Мюние (65 - Льове)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация