Тотнъм с първа загуба на новия стадион (видео)

20:23
Тотнъм с първа загуба на новия стадион (видео)

Отборът на Тотнъм загуби изненадващо у дома от Уест Хем с минималното 1:0 в лондонско дерби от 36-ия кръг на английската Висша лига, играно на „Тотнъм Стейдиъм“. Двубоят започна равностойно, като „шпорите“ търсеха успеха, с който да си гарантират до огромна степен място в топ 4, докато „чуковете“ излязоха за своята чест.

Първата част завърши закономерно без попадения, като през второто полувреме, повлияни и от мисълта за предстоящия първи полуфинал с Аякс във вторник, домакините допуснаха гол, който се оказа и победен за възпитаниците на Мануел Пелегрини. Негов автор стана Михаил Антонио, който получи отлична асистенция от Марко Арнаутович.

Играчите на Маурисио Почетино опитаха да реагират на предизвикателството, пускайки в игра Винсент Янсен, но бившият нападател на Твенте не успя да се разпише, въпреки че дълбоко в добавеното време негов удар с глава бе избит на самата голлиния от бранителя на гостите Фабиан Балбуена.

Така Тотнъм записа първа домакинска загуба на новия стадион, след четири последователни победи без допуснат гол във всички турнири. За Уест Хем пък това бе първи успех извън дома от началото на 2019 година – за последно тимът надигра извън „Лондон Стейдиъм“ в първенството Саутхемптън с 2:1 на 27 декември. Тотнъм остава трети с актив от 70 точки, докато Уест Хем е 11-и с 46 пункта. В следващия кръг „шпорите“ гостуват на Борнемут, докато „чуковете“ са домакини на Саутхемптън. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация