Тасева и Калейн останаха без медал в многобоя в Баку

20:33
Тасева и Калейн останаха без медал в многобоя в Баку

Българските гимнастички Катрин Тасева и Боряна Калейн не успяха да завършат сред първите три в многобоя на Световната купа в Баку. Тасева, която вчера бе 7-ма във временното класиране, се изкачи с две позиции и приключи на пето място. Тя изигра силно съчетанието си на бухалки, като получи оценка от 21.100. По този начин тя се класира за неделния финал на уреда. На лента тя бе оценена с 18.200.

Калейн, от своя страна, завърши на 11-о място в крайното подреждане. Вчера тя бе 19-та, като днес впечатли с композицията си на лента (оценка от 19.000), като това й осигури участие в утрешния финал на уреда. В съчетанието на бухалки оценката от журито бе 18.800. Победителка в многобоя стана рускинята Дина Аверина, като зад нея се наредиха сестра й Арина и украинката Влада Николченко.

Предстои и втората композиция на ансамбъла от многобоя – на бухалки и обръчи. След първото съчетание с пет топки грациите на Весела Димитрова са временно на петата позиция. Световната купа по художествена гимнастика в Баку е последното сериозно състезание за гимнастичките преди старта на Европейското първенство в средата на идния месец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация